Начало Актуално Актуално Лапбук "Васил Левски"

Лапбук "Васил Левски" ПДФ Печат Е-мейл

1 Levski

Две седмици продължи подготовката на учениците от II В клас с класен ръководител Мариета Панева за изработването и презентирането на лапбук, посветен на Васил Левски. Малките ученици, подпомогнати от своята учителка и от родителите си,
се запознаха с живота и делото на Апостола на свободата. Те проучваха и набавяха материали по предварително изготвен план за визията на своя проект. Така успяха да систематизарат биографичните данни, сведенията за съхранените вещи на революционера, да се запознаят със седемте снимки, достигнали до наши дни, с най-известните картини на български художници и литературни произведения, посветени на Левски. Успяха да издирят снимки на къщите-музеи и по-известни паметници. С интерес разучиха родословното дърво на рода Кунчеви, прочетоха тефтерчето на Левски и разискваха най-известните негови мисли. Цялата информация подредиха по интересен, творчески начин върху лапбука, който украсиха красиво със златен гайтан и българския трикольор - препратка към красивите униформи на българските революционери.

Днес, когато България прекланя чело за 146-ти път пред своя най-велик син, второкласниците с гордост представиха пред учениците на СУ"Вичо Грънчаров"своят проект и показаха, че са достойни наследници на Апостола.