Начало Актуално Актуално Малки разговори на големи теми

Малки разговори на големи теми ПДФ Печат Е-мейл

11 roditeli

Училище за родители се проведе в СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица по актуалният за обществото ни въпрос: "Употреба на алкохол от ранна възраст и влиянието му в развитието на личността".

В инициативата си партнираха госпожа Анелия Козлева - главен експерт от РЗИ - Велико Търново и госпожа Офелия Иванова - доктор по психология и родители на ученици от четвърти клас на училището.

Целта на инициативата е присъстващите да се запознаят с информация и техники за превенция на ранната употреба на алкохол от децата. Госпожа Иванова и госпожа Козлева, представиха презентация на тема "Митове и факти за алкохола, запознаха родителите с техники и съвети как да се общува с децата по темата.


12 roditeliВъв втората, дискусионна част родители и специалисти обсъждаха трудните въпроси: Как да говорим с децата си за алкохола, без да ги обидим, засрамим или отегчим? Изводът от дискусията поедин труден въпрос са 10 лесни отговора:"€žНеобходимо е да говорим с децата си навреме. И това време е сега. Как да започнем разговор за алкохола? Как да осигурим подходяща атмосфера, в която детето да се почувства свободно да зададе какъвто и да е въпрос на различни теми, без да се притеснява или срамува? Да им разкажем не само факти, но и лична история. Да бъдем естествени и спокойни. Да обръщаме повече внимание на децата си. Да бъдем наистина честни. Много търпеливи. Да говорим отново и отново. Да търсите обратна връзка с учителите на децата си...".