Начало Начално образование и ПГ Среща на ученици от начален етап с поетесата Тотка Валачева

Среща на ученици от начален етап с поетесата Тотка Валачева ПДФ Печат Е-мейл

11Steschta594304 nВ рамките на Националната седмица на детската книга при учениците от ПГ, първи и втори клас от СУ "Вичо Грънчаров" гостува поетесата от Творческа литературна група "€žАсен Разцветников" при НЧ "Напредък- 1869" г-жа Тотка Аврамова Валачева.
Горнооряховската поетеса представи пред малките ученици свои стихове, посветени на пролетта и детския свят,пълен с чудеса и новооткривателства. Г-жа Валачева накратко и увлекателно разказа за своя житейски път, за интереса си към цветята и други предпочитания в живота. Сподели и любопитни подробности за написването на някои свои творби. Децата от ПГ с ръководител г-жа Стефка Маркова рецитираха хорово стихотворение за поздрав към нея, а по-големите ученици - стихотворения, изучавани в училище.
В края на емоционалната среща г-жа Валачева подари на част от децата своята стихосбирка "€žБащин дом" с пожелание малчуганите да четат с удоволствие все повече детски книжки, да обичат българското слово, да ценят и търсят с интерес книгите, за да растат умни и любознателни