Начало Природомате- матически науки Изграждане на мобилно приложение

Изграждане на мобилно приложение ПДФ Печат Е-мейл

gosti8416 oEducation and Training Network проведе обучение в СУ "€žВичо Грънчаров" за ученици от VIII до XI клас на тема:"€žУЧИ, РАЗРАБОТВАЙ, ИГРАЙ!". Дейностите се проведоха по предварителна програма и имаха за цел да обучат участниците да изграждат мобилно приложение.

Обучителите запознаха учениците с основните концепции на програмирането и разработването на мобилни приложения.Разделени на екипи,момичетата и момчетата, експериментираха по лесен и забавен начин с дизайна и разработването на приложения чрез използване на среда за визуално програмиране. По време на дейноститие развиха различни умения като анализ на взаимодействието човешко-дигитално устройство, решаване на проблеми и прототипиране. Bootcamp показа на учениците как даден проект за да се счита за успешен се нуждае от точно програмиране, стъпка по стъпка, от първоначалната идея до крайната цел.

В края на обучението, участниците създадоха мобилно приложение, което да се лансира на пазара. До обучението по изключение бяха допуснати и шестокласниците Никол и Мартин, които впечатлиха лекторите.

На всички наши ученици пожелаваме да се все така инициативни, търсещи и знаещи.

Благодарим на Luiano Marino, PresidentEducation and Training Network Daniele Masatroberti, Director ETN и учителите от СУ "Вичо Грънчаров" - Десислава Йорданова и Милена Костадинова, които реализираха проекта.