Начало Начално образование и ПГ Обучение в движение

Обучение в движение ПДФ Печат Е-мейл

Чудесният октомврийски есенен ден отведе ученици от II "А", III "А" , III "Б"и III"В" клас и техните Gabrovo 6576 nкласни ръководители на екскурзия до гр. Габрово и околността.

В събота децата се забавляваха в Дома на хумора и сатирата, посмяха се на шегите за скъперничеството на габровци и участваха в активности по опазване на околната среда. Посетиха първия по рода си в България музей на открито - АЕК "Етъра", където се включиха във възстановка на българския бит, култура и занаятчийство и научиха много интересни факти за живота на хората в миналото. На занаятчийската улица наблюдаваха работата на майсторите - ножари, грънчари, дърводелци, кожари, хлопкари, бакърджии, кожухари и опитаха от сладките лакомства в шекерджийницата.

Деца и учители се потопиха в атмосферата на българския фолклор на провеждащия се Детски фолклорен фестивал.

Следващият обект по маршрута бе красивият Соколският манастир. Разположен в местността Соколова пещера, манастирът очарова децата с красиво изписаната църква и един от шедьоврите на майстор Колю Фичето - Соколската чешма в двора.

Пъстрите багри привлякоха учениците за игри на обширната поляна, а най-малките събраха красиви есенни листа, с които ще работят в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество.

Последна спирка в наситения с емоции ден беше Дряновският манастир "Св. Архангел Михаил". Тук учениците научиха за ролятана манастира по време на Априлското въстание и битката на четата на поп Харитон. Порадваха се на животните в зоокъта и заредени с много емоции се върнаха вкъщи.

А следващата екскурзия вече е планирана. Къде ще ги отведе...???