Начало Актуално Актуално Поздравителен адрес - 1 ноември 2021 г.

Поздравителен адрес - 1 ноември 2021 г. ПДФ Печат Е-мейл

Поздравителен адрес от името на инж.
Добромир Добрев - Кмет на Община Горна Оряховица, по повод 1 ноември -
Ден на народните будители.

Честит 1 ноември, българи!
Да не угасва пламъкът на знанието и родолюбието!
Учениците от Средно училище "Вичо Грънчаров" отбелязаха Деня на народните будители
В навечерието на големия български празник Първи ноември СУ "Вичо Грънчаров" взе участие в празничната програма на РУО Велико Търново. На събитието училища от цялата област представиха делото на избрани от тях будители. Преслава Георгиева и Габриел Савов от 9а клас споделиха своята презентация, като разказаха за делото на рода Грънчарови. В края на своето представяне двамата ученици поздравиха своите учители за помощта, която са им оказали при подготвянето на презентацията. Учениците изказаха благодарност и към организаторите на събитието за поканата и предоставената възможност да споделят гордостта си, че СУ "Вичо Грънчаров" е достоен наследник на рода Грънчарови.
За поредна година по повод Деня на народните будители ученици от Ученическия съвет при СУ "Вичо Грънчаров" изненадаха своите учители, като изработиха свитъци с пожелания към тях. Учениците благодариха на своите будители за грижите и всичко това, на което са ги научили, и им пожелаха винаги да разпалват огънчето на знанието. "Жестът, който направихме към нашите учители, цели да им покаже, че ние оценяваме всичко, което те правят за нас. Пожелаваме им творческо вдъхновение и неизчерпаема сила по пътя на просветата", споделят децата от Ученическия съвет. Младежите от съвета отдадоха почит и към българските духовници и просветители, като изработиха табло, чрез което по-малките ученици се запознаха с делото на Народните будители. "Целта на тази инициатива е да покажем на по-малките с какво трябва да се гордеем. Това, което им е необходимо, е пример. Смятаме, че ние успяваме да дадем такъв с тези малки жестове към народните дейци и към нашите учители", споделят още от Ученическия съвет.
В навечерието на големия празник, посветен на българските просветители, революционери, учители и творци, първокласниците също отбелязаха големия празник. Чрез различни активности те се запознаха с живота и делото на големите имена в българската история и просветно дело. Малките ученици вече знаят за славното дело на Апостола на свободата Васил Левски, разпознаха образите на Христо Ботев и Пайсии Хилендарски. С голямо вълнение за пръв път прекрачиха прага на училищната библиотека, където г-жа Панова ги запозна с детския отдел.
"Звездичките" от 1 б клас с радост се включиха и в кампанията "Купи 1 книга. Дари я на своето училище" на Асоциация "Българска книга" и подариха на училищната библиотека детски книжки. Благодарим на родителите, които с желание подкрепиха тази инициатива и станаха част от училищния живот, дарявайки книга.

1.11.2021 г