Начало Природомате- матически науки ДАНИЕЛА ИВАНОВА - ЛАУРЕАТ на национална олимпиада по биология и здравно образование в страната.

ДАНИЕЛА ИВАНОВА - ЛАУРЕАТ на национална олимпиада по биология и здравно образование в страната. ПДФ Печат Е-мейл

microscopes-purple-collage

В проведеният в два тура на 24-25 април в Кюстендил, финален кръг на Националната олимпиада по биология и здравно образование дванадесетокласничката на СОУ”Вичо Грънчаров” с ръководител Даниела Хинкова - Даниела Иванова се пребори с голямата конкуренция и стана една от първите оставяйки след себе си дори възпитаници на национална и приодо-математически гимназии.

Лауреатското и звание  и сертификата са заслужен успех за девойката и отваря вратите във всички български университети с тази насоченост.

Пълният отличен успех на Даниела и новото завоевание и дава право да бъде претендент за Национална диплома, която се дава на най заслужили ученици.

На заседание на Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по биология и здравно образование състояло се на  13.04.2010 г. в състав: доц. д-р Мариела Оджакова, доц. д-р Юлияна Атанасова, доц. д-р Тренка Аргирова, гл. ас. Илиян Илиев, н.с. д-р Албена Йорданова и на основание на резултатите, получени при арбитриране на писмените работи на учениците от Областния кръг на олимпиадата, определи за национално класиране  56 ученика, от които две момичета ще представят великотърновски регион. Радостния факт е представянето на Даниела Иванова от СОУ ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, която с 87,60 точки заема почетното 20 място в списъка на класираните от цяла България и е на 0,60стотни преднина от девойката от ПМГ, която е втората представителка на региона.