Начало Актуално Актуално Награждаване на Даниела Иванова с почетното отличие „Национална диплома” на МОМН

Награждаване на Даниела Иванова с почетното отличие „Национална диплома” на МОМН ПДФ Печат Е-мейл
Daniela_S5000114
по награждаване obschta-Daniela-S5000135с почетното отличие „Национална диплома” на МОМН на  Savov-DanielaS5000127Даниела Иванова.

 

 

 

 

 

Тя е лауреат от Олимпиадата по биология и пета на олимпиадата по английски тази година. Има награди от още куп състезания и се пълниаотличничка през всичките години на обучението си.

С церемонията по награждаването на двамата най-добри средношколци на областта бе открита и новата актова зала на Регионалния инспекторат на МОМH. Дипломите бяха връчени от шефката на инспектората Розалия Личева и зам. областния управител Изабела Чорбаджиева. На тържеството бяха поканени родители, учители, училищните ръководства, присъстваха и горнооряховският кмет Йордан Михтиев и шефката на отдел „Образование и култура” Йорданка Кушева.

Ръководството на СОУ „Вичо Грънчаров” се беше подготвило с поздравителни адреси до двамата отличени ученици, а на своята възпитаничка директорът Милчо Савов подари картина, дело на млада художничка от училището.

Най-радващото за мен е, че двамата най-добри ученици на областта остават да учат в България и искат да правят кариера в родината си, каза в поздравителното си слово Изабела Чорбаджиева.

Даниела следва своя план и въпреки многото възможности избира да  учи фармация в  Медицинска академия -София.

Националните дипломи се определят от МОMН по предложение на училищата и регионалните инспекторати на особено изявени ученици, постигнали отличен успех и победители в национални и международни състезания. Тази година единствените отличени от В. Търновска област са двете горнооряховски деца.