Начало Актуално Актуално Успешен старт на новия сезон за горнооряховските мажоретки

Успешен старт на новия сезон за горнооряховските мажоретки ПДФ Печат Е-мейл

magoretki-IMG 2156„Тези деца не играха – те изнесоха цял спектакъл...” – така публиката в град Поморие оцени участието на мажоретния състав при СОУ „Вичо Грънчаров”, гр. Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова. За пръв път горнооряховските момичета участваха във фестивала на духовите оркестри и мажоретни състави под надслов “Ритъмът на морето - 2013, чието девето издание се проведе на 1-ви и 2-ри септември . Пъстрото дефиле по главната улица на града беше съпроводено под звуците на духовите оркестри, а зам. кметът Илия Джингов откри на сцената пред читалището фестивала.   
Съставът се представи с много богат и стилово разнообразен репертоар с преобладаващо българско звучане. Със своите изпълнения мажоретките спечелиха бурните аплодисменти, както на домакините от морския град, така и на многобройните чуждестранни гости, уважили с присъствието си това красиво събитие.

За да постигнат тези резултати,  момичетата отделяха от свободното си време през ваканцията. Мотивирани от предстоящата изява, с голям ентусиазъм и желание те успяха да са справят с хореографията, специално поставена за този фестивал.  В танците се включиха 16 деца от 8 до 13 години.

Първата вечер на фестивала те изпълниха марша „Европа без граници” и  пъстър микс от характерни национални танцови елементи от различни държави - „По света”. С тях  групата спечели бурните аплодисменти на публиката.  

Очаровани от изпълненията от предишната вечер, публиката с нетърпение очакваше да се появят горнооряховските мажоретки на сцената. Втората вечер  отново показаха техника и артистичност и за пореден път те зарадваха с изпълнинята си всички присъстващи зрители и напълно заслужено бяха изпратени с възгласи „Още,още...” и ”Браво!”  Сред всички фестивални изпълнения се отличи танцът „Матроси” със своята оригинална хореография и артистичност. Останалите танци:  „България се ражда” и „Спри”, също предизвикаха интереса на всички присъсващи. Признание за достойното участие на състава беше фактът, че именно горнооряховските момичета закриха фестивала с дайчовото хоро на Дико Илиев.  

Всички участници бяха удостоени с диплом за участие и отлично представяне , а така също и почетен плакет на община Поморие.