Начало Начално образование и ПГ „Ключът към музиката“.

„Ключът към музиката“. ПДФ Печат Е-мейл

muzikaЗа трета поредна година се проведе националното състезание по музика „Ключът към музиката“.То дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, както и в първия клас на средната образователна степен (IV, V и VI клас).

 „Ключът към музиката“ съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда. Оценяваните компетентности на учениците са компетентностите, базирани в ДОИ за учебното съдържание по музика. Освен тях се оценяват и проявените творчески способности.

klucha naЗа участие в Областния кръг на състезанието бяха класирани  ученици от ІV“в“  и VІ клас нa СОУ „Вичо Грънчаров“, ръководени от г-жа Даниела Велчева и г-жа Нели Атанасова.

Конкуренцията между учениците от областта бе изключително оспорвана От  повече от 100 деца от ІV клас за участие в Националния кръг, който ще се състои на 21 - 22 март 2015 г. в гр. Пловдив, се класираха четвъртокласничките от ІV „в“ клас Теодора Ангелова и Мария Лалова, които са съответно на ІІІ-то и ІV-то място. Там те ще представят не само училището, но и областта.

Пожелаваме им успешно представяне на Националния кръг.