Начало Начално образование и ПГ Седмицата на бащата в класа на г-жа Велчева

Седмицата на бащата в класа на г-жа Велчева ПДФ Печат Е-мейл

1-vIMG 2144За Раховчетата от І „в“ клас започна Седмицата на бащата. Националната кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г. Нейната цел е да привлече вниманието на обществеността върху значимостта на бащината роля  за пълноценно развитие на детето. На света има приблизително 3,5 милиарда мъже и всички те са различни – високи и ниски, богати и бедни…. Има нещо обаче, което обединява огромен брой от тях – 4 от 5 мъже са нечии бащи. Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, чичовци, дядовци, учители.

Всеки баща е важен за детето мъж, пример, през който то изгражда представата си за света. Седмицата на бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит.

Първи на гости им беше бащата на Хриси, Марин Василев, който е стилист – фризьор.  Той демонстрира очарованието на фризьорската професия пред момичетата и момчетата от класа на неговата дъщеря Християна. Момичетата го посрещнаха с огромно вълнение, а той ги накара да се почувстват много специални в импровизирания фризьорски салон в класната стая. Разкраси ги с нежни вълни в косите, направени с маша. Разказа им за тънкостите на професията си. И момчетата от класа бяха видимо въодушевени да видят резултата!

Раховчетата с нетърпение очакват посещението и на бащите на други деца от класа.