Начало Актуално Актуално За трети пореден път Големият Балкански трофей „Феми спорт“ отново в България

За трети пореден път Големият Балкански трофей „Феми спорт“ отново в България ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki 10 2017Мажоретките на СУ Ã¢€žВичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица постигнаха поредния си голям успех на международната сцена. След завоюваната купа за трето място от Европейския мажоретен шампионат „Merry majorette“, Албена, 2017 през месец юли, тази година, момичетата от състава с художествен ръководител Розалия Нанкова, се завърнаха с още една титла, но от Балканския фестивал в гр. Бузау, Румъния. За трета поредна година те спечелиха трофея за купата „Femi sport“, станаха любимци на публиката, а за представените общо 8 танца  получиха купи за три първи, три втори и две трети места в различните категории на мажоретния конкурс. Големите мажоретки – джуниори, изпълниха с голяма прецизност, точност, техничност, стилна визия и артистичност 6 танца – с батон, помпони, знамена и ветрила, които журито оцени с много високи оценки. Успешен дебют в тазгодишното издание на състезанието направиха и малките мажоретки - кадети с изпълнението на два танца – с батон и с помпони, чиито награди са третите места в класирането. След всяко изпълнение публиката беше очарована от оригиналните фигури и движения в танците. Тази година във фестивала участваха и мажоретки от Молдова, което повиши още повече конкуренцията между отборите.

Спечелените купи, трофеи и медали недвусмислено показват, че това е най-успешната година в историята на Мажоретния състав при СУ Ã¢€žВичо Грънчаров“ град Горна Оряховица. Благодарение на тези участия и натрупания опит, момичетата и тяхната ръководителка започват с нови сили да подготвят още по-оригинални хореографии.

Постигнатите успехи на състава при многобройните участия мотивира още повече интереса на голям брой бъдещи мажоретки, за да може съставът да застане на достойно място в културните прояви  на Горна Оряховица