Начало Проекти Проекти "От предприемчиви хора към щастлива нация"

"От предприемчиви хора към щастлива нация" ПДФ Печат Е-мейл

sertifikat predpriemachestvoСлед световната седмица на предприемачеството, тази година Световната седмица на парите ще се проведе от 12 март до 18 март. Темата на инициативата е: "€žВъпросите за парите са важни." ● По-важно от всякога е децата и младежите да са икономически грамотни, за да могат да преодолеят неравенствата и да изградят по-добро бъдеще! ● Въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си.

Какво е "Световната седмица на предприемачеството" в която се включи СУ "Вичо Грънчаров"? Тя стартира през 2008 г. в 77 държави по инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark с две основни цели - да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите. Тя е най-мащабният в света празник на новаторите и предприемачите, които дават живот на идеите си в нови бизнеси, насърчават икономическото развитие и подобряване на благосъстоянието на хората. Всяка година в продължение на една седмица през месец ноември се провеждат хиляди събития и състезания на местно, национално и световно ниво, които помагат на младите хора да направят следващата стъпка в своето пътешествие в предприемачеството. Тези разнообразни инициативи - от мащабни състезания и събития до приятелски срещи и дискусии, свързват младите хора с бъдещи сътрудници, ментори и дори потенциални инвеститори, като разкриват пред тях нови и вълнуващи възможности. Седмицата се провежда днес в 160 държави от всички континенти.

Иновативните дейности в СУ "Вичо Грънчаровâ" продължават в името и за желаещите ученици. Тези дейности са трамплин и надграждане за по-добра реализация в живота, а екипа на училището е убедено в смисъла на новостите подпомагащи развитието в образованието.