Начало Актуално Актуално Детските полицейски управления провеждат състезание в СУ "Вичо Грънчаров"-Горна Оряховица

Детските полицейски управления провеждат състезание в СУ "Вичо Грънчаров"-Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

1 home xZIh0o CWmpL7 jПървото по рода си Областно състезание с доброволци от Детските полицейски управления към Областната дирекция на МВР във Велико Търново се провежда днес в Горна Оряховица. Правото да представя областта на Националното състезание си оспорват отборите на СУ "Георги Измирлиев" (Г. Оряховица), СУ "€žВела Благоева" (В. Търново), ОУ "Неофит Рилски" (Килифарево), СУ "Цанко Церковски" (Полски Тръмбеш), СУ "Ангел Каралийчев" (Стражица) и СУ "Иван Момичлов"(Елена). Домакин на състезанието е СУ "€žВичо Грънчаров".

Децата се състезават в три направления -“ "Полицейска лична защита", "Безопасност на движение по пътищата" и "€žОказване на първа долекарска помощ". Успех на момчетата и момичетата лично пожелаха директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Машов и началникът на РУО инж. Розалия Личева. Участниците бяха поздравени и с изпълнение на мажоретките на СУ "Вичо Грънчаров". Гост на официалното откриване бе и зам.-кметът Йорданка Кушева.

Детското полицейско управление започва своето съществуване през 2016 г. До момента са открити 201 Детски полицейски управления към всички Районни управления на МВР в страната. В община В. Търново са две - във В. Търново и Килифарево. В тях се обучават деца на възраст от 8 до 12 години. Там малчуганите усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движение по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата.

Най-добрият днес отбор получава възможността да представя областта на Националното състезание с доброволци от Детските полицейски управления в страната, което ще се проведе на 25, 26 и 27 април в Националната спортна академия "€žВасил Левски" в София. Кой ще бъде той ще стане ясно в следобедните часове.