Начало Начално образование и ПГ Национална конференция „Приобщаващи образователни практики“ 2018

Национална конференция „Приобщаващи образователни практики“ 2018 ПДФ Печат Е-мейл

allvt 800x533

В град Велико Търново се проведе Национална конференция "€žПриобщаващи образователни практики"2018г. На нея директори, учители, логопеди, психолози от цялата страна презентираха свои добри практики, свързани с екипната работа и приобщаващото образование.

Особено внимание се обърна на приобщаващите практики, разкриващи нови възможности за привличане на родителите в училищния живот: "€žПрофесионална училищна общност с активното и равнопоставено участие на родителите", "€žНетрадиционни родителски срещи.Интерактивна родителска среща на тема: "Какво е да си родител, ученик и учител в XXI век"; "Как училището може да си партнира с родителите, НПО, бизнеса и местната общност".

Истинско удоволствие беше общуването с хора, отдадени на работата с децата.Техните опит и стремеж към откривателство зареждат в оптимизъм и разкриват нови идеи за работа.

На тази конференция г-жа Славка Иванова представи училище "€žВичо Грънчаров" с добра практика, свързана с "Националната стратегия за насърчаване на четенето и повишаване на грамотността", под надслов "Четящото влакче". В нея се акцентира върху привличане интереса на учениците към четенето и възможността да се използват различни подходи това да става по интересен и приятен за учениците начин.

Гост на тази конференция беше Ерин Макрайт -учител ментор на учители, САЩ, Грузия.Тя сподели идеи на тема:"€žКак да се случва ученето вътре в екипа. Професионална общност за учене и развитие".

Присъстващите колеги споделиха опит както в начален, така и в гимназиален етап и отнесоха със себе си нови идеи за работа, станаха част от един голям приобщен екип, извор на новото, на подкрепата, на желанието да откриваш нови.

"Скъпи колеги,

Благодаря Ви сърдечно за прекрасните презентации по време на конференцията. Тя имаше успех благодарение на Вас.
Благодаря Ви, че толкова сърцато и отдадено работите с българските деца и Ви благодаря за щедростта, с която споделяте своя труд, за да може повече хора да се докоснат до добри идеи и да имат успехи.
За мен и моите колеги беше истинско удоволствие да бъдем заедно. Надявам се, че и Вие сте се заредили с оптимизъм и нови сили така, както се заредихме ние и останалите участници в Конференцията. Прегледах обратните връзки и мога да Ви кажа, че буквално всяка една презентация беше спомената в тях.

Всички презентации и Материали от конференцията:http://priobshti.se/content/materiali-ot-nacionalna-konferenciya-priobshtavashti-obrazovatelni-praktiki-2018

Снимки от събитието:http://priobshti.se/gallery/konferenciya-praktiki-2018/snimki-ot-konferecniya-praktiki-2018-gr-veliko-turnovо.

Виктория Троянова -Център за приобщаващо образование