Начало Начално образование и ПГ Национално състезание на Сдружение на българските начални учители за ученици от І – ІV клас.

Национално състезание на Сдружение на българските начални учители за ученици от І – ІV клас. ПДФ Печат Е-мейл

На 19 февруари 2010 г. се проведе второто състезание от Национално състезание на Сдружение на българските начални учители за ученици от І – ІV клас. Организатори са МОМН, РИО, НДД, СБНУ, а партньори на Сдружението са Синдикатът на българските учители, Софийски университет - Факултет „Славянски филологии” и Асоциация „Родители”.

То премина под формата на тест . Той включва задачи от учебното съдържание по Математика, достъпни за всички ученици и подходящи за самостоятелна работа. В него има забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците. Богатите илюстрации са част от ключа към верните отговори.

Състезанието се провежда едновременно във всички училища в страната. В него са взели участие 4 705 първокласника, 4 448 второкласника, 3 853 третокласника и 3 836 четвъртокласника. Участниците, които получат два пъти максимален брой точки, имат право на участие в Националното финално състезание.

Ученици получили максимален брой точки:

І клас Александър Монев, Иван Иванов, Цветомир Петров, Иоан-Паршкев Петров

ІІ клас Добри Иванов ,Илия В Илиев ;

ІІІ клас Алекс Божинов , Йоана Мутафчиева

ІV клас Денислав Станчев ,Никола Граматиков ,

Алекс Божинов от ІІІ клас, Денислав Станчев от ІV и Никола Граматиков от ІV клас, вече са с право за участие в Националното финално състезание.