Начало Актуално

Актуално
14 НОЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА ПДФ Печат Е-мейл

77337746 417555245608025 2313030173127081984 nДоброволци от БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" и медицинското лице Жанета Николаева проведоха информационна кампания за профилактика на диабета

 
Национално състезание „Многознайко“ - „Аз зная английски“ ПДФ Печат Е-мейл

76646841 543149706418079 3363670501913264128 n36 ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" взеха участие в ученически състезания "Многознайко" - "Аз зная Английски езики" I кръг. Отличните знания по английски език, трудът на талантливите ни ученици от II до VII клас и техните учители бяха възнаградени с 28 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медал. Носители на златни медали са Кристина Енчева, Христиан Димитров и Сияна Първева от II клас, Владимир Христов, Йоана Славчева, Виктория Иванова, Даниел и Рая Панова Иванов от III клас, Зорница Стефанова, Белла Карасюлейманова и Йоана Николова от IV клас, Василена Колева, Пламен Николов и Румен Попов от V клас Александър Тихолов, Виктория Костов,а Владимир Мълчиниколов, Мартин Христов, Ралица Бончева, Валентина Георгиева и Кристиян Нешев от VI клас, Елица Панайотова, Мариела Стоянова, Преслава Георгиеви и Светлозара Колева от VII клас.

Сребърни медалисти са второкласникът Михаел Григоров, третокласникът Иван Бъчваров, четвъртокласникът Денислав Христов, петокласничката Даяна Дебелцова и Мартин Георгиев от VI клас.

С бронзов медал се окичи Кристиана Сидерова от IV клас.

Всички участници получиха грамоти за участие в състезанието.

Нашите МНОГОЗНАЙКОВЦИ и техните учители Диана Николова, Пламена Кръстева и Боряна Кирилова с нетърпение очакват II-ри кръг на състезанието и се подготвят за него.

Пожелаваме още по-големи успехи в следващия кръг на състезанието!

 
Отново награда ПДФ Печат Е-мейл

Отново награда за усилията и творчеството на ученици и учители от Средно училище "Вичо Грънчаров".

20191114 144040Сияна Димитрова от XI клас е наградена с поощрителна награда от 27-мия национален ученически конкурс под наслов: "€ž140 години Търновска конституция", организиран от Национален клуб "Родолюбие" ,със съдействието на Министерството на образованието и науката, Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", Синдиката на българските учители. Наградата бе връчена на тържествена церемония в музей "€žВъзраждане и учредително събрание" - град Велико Търново.

Ръководител на Сияна в работата ѝ по проекта е Росица Петрова, учител по история и цивилизации

 
Ученически игри 2019-2020 г. - тенис на маса ПДФ Печат Е-мейл

1 Ivailo nВторо място за СУ "Вичо Грънчаров"на ученически игри 2019-2020 г. - тенис на маса, общински кръг. Юношите ни Юли Иринчев, Тони Иринчев, Кристиян Енчев и Ростислав Върбанов категорично надиграха отборите на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" и ПГЖПТ"Н. Й. Вапцаров" и се класираха за финал. Срещата за първото място беше изключително оспорвана и се реши в последния момент. След резултат 4:3 срещи в полза на отбора на ,, А. Буров", нашите момчета заеха почетното второ място.

Поздравления за отличното представяне на всички играчи, техния ръководител Ивайло Караиванов и на капитана на отбора - Юлиян Иринчев, който няма нито една загуба на двойките и на индивидуалните срещи.

Благодарим ви за достойното представяне на турнира и желаем бъдещи успехи!

 
„МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2019 ПДФ Печат Е-мейл

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" СЕ ВКЛЮЧИХА В ОСЕМНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ОТ ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ ИНИЦИАТИВА "€žМЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН" 2019

11 11 IMG 20191107 122225Участието на СУ "€žВичо Грънчаров"€ като организация домакин е традиционно. Така се дава възможност учениците да се запознаят отблизо с управлението и дейностите на учебното заведение.

С всяка следваща година интересът към инициативата става все по-голям. Тази година на основни мениджърски позиции или като преподаватели по различни предмети се включиха ученици от всички гимназиални класове.

Макар и само за ден Илина Ленова и Дарина Михайлова от ХІ клас заеха позицията на директор на училището, Мартина Йорданова от Х клас беше педагогически съветник, а Ивайло Косев също от Х клас изпълняваше длъжността служител човешки ресурси и касиер.

11 11 IMG 20191108 111307Ученици от различни класове пожелаха да заместят в отговорната им работа и своите учители: Мария Елена Станчева и Иван Иванов преподаваха английски език, Цветелина Савова, Кристиян Енчев и Християн Йорданов бяха учители по физическо възпитание, Йорданка Петрова и Джейлян Кемалова - замениха своите преподаватели по математика и български език, Моника Алексиева и Диляна Николова с внимание и търпение работиха в кабинета за ресурсно подпомагане.

Младите сътрудници се запознаха с мисията, стандартите на работа и етичните практики в училището, с отговорностите и задълженията на заеманата от тях длъжност. Присъстваха на работни срещи, изпълняваха задачи, преподаваха уроци и бяха насърчавани да предлагат идеи и да изказват мнения.

В края на работния ден учениците, влезли в ролята на своите ръководители и преподаватели споделиха, че са се докоснали до нещо много интересно, емоционално и вълнуващо, придобили са увереност в собствените си сили и се чувстват удовлетворени.

За участието си в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България младите мениджъри получиха сертификати.

 


Страница 39 от 91