Начало Актуално

Актуално
Национална конференция на тема "Четене и комуникация" ПДФ Печат Е-мейл

Mihaela8 nМихаела Антова, учител по български език и литература от СУ "Вичо Грънчаров" взе участие в Осмата национална конференция "Насърчаване на четенето", проведена във Велико Търново.

Събитието се провежда от Център за развитие на човешките ресурси, като тази година е под надслов "Четене и комуникация". След прецизна селекция между 120 кандидати за участие от цялата страна, в конференцията са допуснати 68 участници, като г-жа Антова е най-младия одобрен участник.

"През всеки от конферентните дни участниците представяхме идеите си, споделяхме добри практики, иновативни методи, нови проекти и извънкласни дейности, които стимулират децата да четат.Бяха организирани и обучителни работни ателиета, ръководени от университетски преподаватели в областта на педагогиката и информационните технологии. Конференцията завърши с представяне на любими книги, които бяха дарени от участниците на две читалища в страната - в село Столетово, община Карлово и в град Своге" - споделя г-жа Антова след участието си в конференцията.

 
СРЕБЪРЕН МЕДАЛЗА ЕЛЕОНОРА НИКОЛАЕВА ПЕТКОВА ПДФ Печат Е-мейл

11 matematikaDSC00029СРЕБЪРЕН МЕДАЛЗА ЕЛЕОНОРА НИКОЛАЕВА ПЕТКОВА от СУ "Вичо Грънчаров"във финален кръг на международното състезание "Математика без граници".

То бе проведено на 29 юни 2019 годинав Несебър и в него взеха участие състезатели от 15 държави, между които Филипините, Русия, Украйна, Македония и др. Право на участие във финала имат ученици постигнали най-висок брой точки в три предварителни кръга и завоювали три медали.

В Несебър третокласничката Елеонора Петкова демонстрира отлични знания в областта на математиката и заслужено се класира на 2 място в своята възрастова група. Успехът е резултат от усърдните занимания на Елеонора в областта на математиката и подкрепата от родителите и класния ръководител Зарка Гайдарова.

Желаем на Елеонора достойно представяне и в бъдещите математически състезания!

 
Иновативна среда на обучение с образователен софтуер GeoGebra мотивира учениците в СУ „Вичо Грънчаро ПДФ Печат Е-мейл

matemat 4През втория учебен срок на учебната 2018/2019 година в СУ "€žВичо Грънчаров"€ - град Горна Оряховица се проведе педагогически експеримент върху усвояването на основни теми от училищния курс по геометрия. Учителите по математика г-жа Стоянка Николова и г-жа Тодорка Иванова участваха в постигане на целите на експеримента в VII и X клас. Изследователската задача бе да се провери ефективността от използване на математически софтуер GeoGebraза трайно усвояване на геометрични знания от учениците. Причини за провеждане на експеримента са усъвършенстването на образователните технологии и възможността за различна и иновативна среда за обучение, която предлага училището.

Докторант по Методика на обучението по математикаЖоржета Ангелова от Великотърновския университет гостува в учебни часове на г-жа Стоянка Николова и г-жа Тодорка Иванова. Заедно трансформираха традиционни учебни уроци по математика в интерактивни. Математическият софтуер повиши активността и когнитивните умения на учениците, както и разбиране на изучените математически понятия, твърдения и задачи.

Използването на GeoGebra е полезно и приятно предизвикателство сред съвременните учители в СУ "Вичо Грънчаров". Учениците интуитивно опознаха нови образователни технологии, а учителите педагогически целесъобразно ги интегрираха в учебния процес.

Интерактивният модел на обучение в уроците по математика в училището е мотивация за учене, което го прави целенасочено и смислено.

 
Учители отличени за високи постижения в областта на образованието ПДФ Печат Е-мейл

11 rosiДвама учители от СУ "Вичо Грънчаров" са отличени за високи постижения в областта на образованието на тържествена церемония в РУО - Велико Търново

Със званието "€žУчител на годината", в категория учител в гимназиален етап, е отличена Росица Петрова, старши учител по история и цивилизации в СУ "Вичо Грънчаров". Наградата се връчва за цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2018/2019 година.

1 DANIELAДаниела Кенарева, старши учител по биология и здравно образование е удостоена с почетното звание "€žНеофит Рилски", присъдено от Министерство на образованието и науката за цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование

Отличията са признание за високия професионализъм, пълноценното участие в процеса на обучение и възпитание на учениците и уважение към труда на г-жа Петрова и г-жа Кенарева.

Пожелания за здраве и вдъхновение за реализиране на нови проекти!

 


Страница 43 от 91