Начало Актуално

Актуално
С благодарност! ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

11 bazarnИзказваме благодарност за ентусиазма на всички участници в традиционния за СУ "€žВичо Грънчаров" Великденски благотворителен базар. Той е организиран от единадесетокласниците от нашето училище. Всички предложени изделия бяха уникални и емоционално заредени.
Предварително сформирана комисия отвори благотворителната кутия и състави протокол за събраната сума - 520 лева.
Уведомяваме Ви, че по решение на ученическия съвет към СУ "Вичо Грънчаров" œ и организаторите - XI а клас, средствата са дарени за две благородни каузи. Сумата от 270 лв. е преведена за подпомагане лечението на Никол Владкова, а 250 лв. са дарени на инициативата "С добро по Великден", организирана за събиране на средства за издаването на учебни помагала за незрящи,с нарушено зрение и с увреден слу деца. Изработените учебни ресурси ще се разпространяват безплатно.
Убедени сме, че няма нищо по-благородно от това, да умеем да даряваме!
Благодарим, че ЗАЕДНО възпитаваме нашите деца в толерантност, съпричастност и отговорност.

2 bazar

 
Учители от прогимназиален етап преподават на четвъртокласници ПДФ Печат Е-мейл

1 yrokЗа втора поредна година в СУ "Вичо Грънчаров" преподаватели от прогимназиален етап провеждат открити уроци с ученици от четвъртите класове пред техните родители. Целта на нетрадиционните часове е децата да свикват да работят с повече учители, а родителите да се уверят, че поверяват децата си на добри педагози.

Учениците от IV "a" клас при СУ "Вичо Грънчаров" имаха гост-учител по математика, с когото по „приказен“ начин упражняваха уменията си за умножение и деление с двуцифрено число.

Г-жа Тодорка Иванова, учител по математика в прогимназиален етап в училището, провокира децата да решават текстови задачи, като с получените отговори допълват липсващи части на интересна приказка. Четвъртокласниците с желание намираха колко са монетите в торбата на алчния принц Джон и колко е раздал на гладните храбрия Робин Худ, колко са стрелите, които добрият разбойник е подготвил за финала на тридневното състезание и колко са стражите с мечове. Неусетно, чрез умножение и деление всички ученици успяха да преминат през множеството нелесни стъпки и стигнаха до щастливия край на историята. Проведеният час даде възможност на учениците по различен и интересен начин да усъвършенстват изчислителните си навици, да ги прилагат в практически ситуации, да развиват логическото си мислене.

Гости на четвъртокласниците бяха техните родители, учители от училището и директорът на училището г-жа Нели Атанасова.

 
Изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание ПДФ Печат Е-мейл

1 снимка от Търновската КонституцияДесетокласниците на СУ "Вичо Грънчаров" посетиха изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция в историческата и духовна столица на България - Велико Търново. С изключителен интерес учениците разгледаха оригинала на Търновската конституция, звънеца от Учредителното събрание, архиерейската корона на екзарх Антим Първи. "€žДепутатите, под председателството на Екзарх Антим І, не просто изработват и приемат Конституцията на страната, но създават основите на цялото държавно устройство. Най-главното на една Конституция е началото на свободата. Свободата на действувание, говорение и мисление са начала, които като вродени человеку, трябва да се почитат от всяка Конституция".

 
„НАЙ-ДЪЛГАТА РИСУНКА” ПДФ Печат Е-мейл

1 DSC 0316Ученици от СУ "Вичо Грънчаров€" се включиха в изрисуването на "€žНай-дългата рисунка"€ под мотото "€žСпаси живота на планетата Земя". Събитието е по повод отбелязване на Международния ден на Земята еорганизирано Общинско предприятие "Младежки дейности, спортни имоти и прояви", гр. Горна Оряховица, с подкрепата на Община Горна Оряховица.

Чрез изкуството нашите възпитаници Виктория Костова, Андрея Аврамова, Виктория Добрева, Даяна Дебелцова и Белослава Данкова от V а клас, Преслава Георгиева- VІ а клас и Светла Александрова - ІV а клас изразиха идеите си за опазване на планетата Земя.

 
Училищен празник 2019 ПДФ Печат Е-мейл

Училищен празник-2019

 


Страница 48 от 91