Начало Актуално

Актуално
ЛЯТНА ЗАНИМАЛНЯ ПДФ Печат Е-мейл

За Вас родители!

Vakancia 2018В СУ "Вичо Грънчаров"е-организираната група за лятна занималня в периода 04 -29 юни 2018 г. само в делнични дни от 8.00ч. до 16.00ч.. Заявления за изявено желание на родителите за участие в нея може да изтеглите от тук. При заниманията няма подсигурена закуска и обяд за участващите в нея Може да се информирате за темите на занятията от тук

 
Честит 24 май ПДФ Печат Е-мейл

1 velchevaЧестит 24 май-празник на духовността, писмеността и просветата!

Нека си пожелаем здраве, повече сила и творческо вдъхновение, да за можем все така всеотдайно да работим за нашите деца!

Честит празник, уважаеми колеги!

За втора поредна година наградата "Млада Горна Оряховица" се присъжда от Община Горна Оряховица на учащи за изключителни постижения и извоювани награди от международни и национални състезания, олимпиади и конкурси.taikuondo169В сферата на спорта Милица Петрова от СУ "€žВичо Грънчаров" бе отличена с "Млада Горна Оряховица" за поредицата медали, спечелени през 2017/ 2018 г. - сребърен от Световното по таекуондо в дисциплината пумсе, бронзов с тройка кадети на 13-тото Европейско в същата дисциплина, първо място на тройка кадети и трето на двойка кадети от 19-тото Балканско по таекуондо и др. Наградата си Милица, която тренира в ТК "€žХемус", получи от инж. Доброимр Добрев.

 
СУ „Вичо Грънчаров“ще участва в танцовия рекорд за ГИНЕС и "€žРозите на България" ПДФ Печат Е-мейл

Точно в 12.00 ч. на 18 май на пл. "Георги Измирлиев" ученици от СУ "Вичо Грънчаров" заедно с горнооряховските танцьори ще се присъединят към своите колеги от Европа, танцувайки кадрил от оперетата "Прилепът" на Йохан Щраус. Музиката и хореографията са еднакви за всички танцьори. Над 200 танцьори от Горна Оряховица, на възраст от 9 до 79 години, ще се включат на 18 май в общ европейски танцов проект "SQuadrille". Той се организира от Словенската национална танцова асоциация и се провежда в сътрудничество с танцови асоциации, училища, школи, факултети от различни европейски градове. Горна Оряховица е единственият български град, който ще се включи в общото танцуване на 18 май. Инициативата за присъединяването му е на балетна школа "Грация"и се реализира със съдействието на Община Горна Оряховица.

Европейският танцов проект е кандидатствал за Рекордите на Гинес и апликационната форма е получила одобрение. През 2017 г. в общия танц са се включили 33 202 танцьори от 51 града на 8 европейски държави. Идеята на организаторите е да привлекат над 50 000 танцуващи.

1 IMG 3510

1 roziШест дена преди това на 11 май учениците на училището ще се включат в Инициатива на МОН "€žРозите на България".Тя е посветена на 11 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата "Розите на България" е в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.Избраната музика за инициативата е "Празнична сюита", изпълнена от оркестъра за народна музика на Българското национално радио, хор на Фолклорен ансамбъл "Тракия" и хор "Космически гласове", на която ще танцуват всички участници в страната и в чужбина.

Убедени сме, че с тези инициативи през май ние, българите, можем да покажем своя патриотичен дух и единство по целия свят, да предизвикаме все повече хора да мислят, да преживяват и да обичат България.

 
Възпитаването на демократични ценности в българското училище ПДФ Печат Е-мейл

1 demoСредно училище "€žВичо Грънчаров"€ взе участие в лансираната от Съвета на Европа кампания под мотото:"Свободни да говорим, в безопасност да учим - демократични училища за всички"€.

Партньор на Съвета на Европа е Европейският Център Вергеланд в Осло. Кампанията им за цел да подчертае значението на демократичните ценности и принципи в живота и културата на училищата чрез споделяне на мнения, опит и добри практики.

Добрите практики, застъпени в кампанията, имат за цел да насърчат безопасна учебна среда без насилие и страх, както и да стимулират свободата на словото в училищата. Дейностите в кампанията имат за цел да насърчат развитието на ключови компетентности (ценности, нагласи, критично мислене, умения и знания)

 
Пърформанс – „Да запазим духа български”, „Да мечтаем”, „Да творим” ПДФ Печат Е-мейл

3-7 май 2018 година, СУ "Вичо Грънчаров"

1 bukvi DSC 2018 modifiedПърформанс: възниква в началото на 60-те години на ХХ век в Съединените щати и най-общо обозначава "€žживо"изпълнение на художници. По точно: представяне на идея чрез публично изпълнение на живо(изпълнението може да има сценарии или не, да е спонтанно или внимателно планирано, с или без участието на публиката. Артистът може да присъства или да отсъства, пърформансът може да се случи навсякъде и да е с различна дължина във времето. Пърформансът може да забавлява, занимава, шокира и да ужасява, но винаги е незабравим).

Една седмица всички ученици от I до XII клас по класове изписваха отделните букви от текстовете в свободното си време. Проектите за отделните рисунки бяха направени от самите ученици предварително, според мястото на буквата в текстовете. На 3 май от 15:00 часа до 16:00 часа всички довършиха своите проекти. В 16:00 часа започна подреждането на надписите с участието на всички участници в събитието, родители и гости на празника. Кулминацията на събитието бе концерта на мажотерните състави при СУ "Вичо Грънчаров"€. Надписите бяха изложени и в зала 1 на Общината при посещението на Ева Майдел във връзка с седмицата на Европа в Горна Оряховица и на провелия се дискусионен форум "€žПредизвикателствата на българското председателство на Съвета на ЕС".

 


Страница 60 от 91