Начало



проект „Trees“по програма „Еразъм +“, КД2 ПДФ Печат Е-мейл

Erazam SSУченици от СУ "Вичо Грънчаров" ще създават анимации, дигитални игри, еко-роботи, супергерои, градини, карта на горите по проект "Trees"по програма "Еразъм +", КД2

Проектът "Trees:To reinforce European Environment Sustainability"- по програма "Еразъм+", КД2 - "Стратегически партньорства" е поредният проект, чрез който учениците на СУ "Вичо Грънчаров", гр. Г. Оряховица са мотивирани и предизвикани да усъвършенстват своите компетентности в областта на ИТ, биология, дизайн, многоезичие и гражданство.

Logo CRCHRПартньори по проекта са училища от Кипър, Италия, Португалия, Германия и СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица. Проектът е с продължителност 24 месеца, като се предвижда посещение на 20 ученици и 8 учители от СУ "Вичо Грънчаров" в партниращите държави. Координатор на проекта е Аделина Райкова-Костова, старши учител по английски език.

Разнообразни дейности ще провокират интереса на учениците от СУ "Вичо Грънчаров". Малка част от предизвикателствата ще бъдат създаването на анимации, дигитални игри, видеа, еко-роботи, супергерои, градини, Европейска карта на горите.

Erasum Tree Logo Проектът стартира с конкурс за най-добър дизайн на лого на проекта, в което представители на пет държави предложиха своите варианти за лого. Първо място на конкурса достойно зае логото на СУ "Вичо Грънчаров", което спечели вота на Германия, Португалия, Италия и Кипър с интересното си графично оформление, символиката на дървото и дълбоките му послания.

Пожелаваме успех на всички участници в проекта!

 


Страница 3 от 23