ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Книгата „Земята на мечтите” на Любослава Христова ученичка в осми клас - сбъдването на една мечта! ПДФ Печат Е-мейл

 knigaP5039318В СОУ „Вичо Грънчаров” в Актовата зала на 3 май 2010г. от 14.30ч. се състоя  представянето на книгата „Земята на мечтите” от  младата авторка Любослава Христова  - ученичка в осми клас.

Тази книга ще ви потопи в един нов, по-различен свят, изпълнен с много приключения, смели битки, красота, романтика и безкрайни мечти. В нея всеки ще намери нещо за себе си. За най-малките – вълшебните същества и животни, за по-големите момичета – първите трепети на любовта, за момчетата – смели битки и хитри злодеи. А за най-възрастните – шанс да преоткрият детето в себе си. И понеже човек вярва най-вече на очите си, най-неоспоримото доказателство за тези думи е случващото се в този момент – сбъдването на една мечта!

Мечтите се сбъдват, стига да вярваме в тях и да се потрудим за постигането им. Но не трябва да се взираме в миналото или да отправяме взор в бъдещето, в търсене на тях. Нека живеем тук и сега!KnogaP5039331

 
Първо място на зоналните състезания по тенис на маса ПДФ Печат Е-мейл

nGramota1_tenisНа 30.04.2010г. в град Тетевен се проведоха зонални състезания по тенис на маса от ученически игри 2010. Ива Кукова, Маринела Славова и Анабел Некова завоюваха първо място и се класираха за държавните финали, които ще се проведат на 14-16 май 2010г.

 
Мажоретки от СОУ”Вичо Грънчаров” с призове „Под тепетата” ПДФ Печат Е-мейл

malki_magoretki003aМалките и големите мажоретки на СОУ „В. Грънчаров” също взеха участие в „Дъга от таланти”.

Тази година редом с танцови и парадни изпълнения, организаторите поставиха и коренно различния стил „клакьорки”.

Въпреки конкуренцията горнооряховските мажоретки взеха три втори места.

Най-малките с ръководител Розалия Нанкова се пребориха за среброто с танца си „Синовен дълг” в раздел „парадни мажоретки”.

 

sredni_magoretki0006Големите пък спечелиха втора позиция отново при парадните с „Егерски танц”. Изпълнението с помпони „Селски празник” беше поставено в раздел „танцови мажоретки” и взе отново второ място.

Съставът при СОУ „Вичо Грънчаров” като цяло се представи с 5 изпълнения едно от които общо.

 

golemi_m-IMG_8274

 
Национално финално състезание към Сдружение на българските начални учители. ПДФ Печат Е-мейл
sastezanie-S7003497На 27.04.2010 г. от 12.15ч в СОУ „Вичо Грънчаров” се проведе националното финално състезание, организирано от Сдружение на българските начални учители. Класирани ученици са : Иоан-Парашкев Петров от І клас, Катрин Димитрова, Вилиан Попов и  Илия Илиев –от ІІ клас, Алекс  Божинов, Петър Иванов и Стефани Новакова от ІІІ клас, Никола Михайлов Граматиков и Денислав Красимиров Станчев от ІV. Състезанието включва учебен материал от всички изучавани дисциплини и е вариант за подготовка на малките ученици към тестовото изпитване.                                      Успех на малките ни финалисти!
 
Благодарност за презентацията на кимоно и юка ПДФ Печат Е-мейл
  

От нас:

  Благодарим ви за отделеното време и за наистина прекрасната презентация на кимона пред нашите ученици и колеги. Всички ние бяхме много впечатлени от красивите кимона и аксесоарите към тях, и особено от възможността да се докоснем до далечната и пленителна японска култура. Впечатлени бяхме и от вашето владеене на български език, който е много труден, за да се научи. През следващите дни учениците продължаваха да говорят за презентацията, изразяваха възхищението си и желание да има още такива ваши презентации. Още веднъж ви благодарим за чудесно прекараното време и се надяваме да продължим сътрудничеството си с вас и за в бъдеще.

продължава>
 
Учениците от І „б” клас отпразнуваха „Деня на земята”. ПДФ Печат Е-мейл

 

v_bibliotekata-S7003480На 22. 04. 2010 г. /Денят на Земята/ учениците от І „б” клас посетиха детския отдел на читалищната библиотека , където споделиха мисли и знания за опазването на планетата Земя. Научиха много нови интересни факти за полюсите на планетата, вулканичните изригвания, земетресенията и парниковия ефект. Задаваха гатанки за представители на живата и неживата природа и показаха своите читателски уменията.

plakat-S7003476

Празникът завърши със засаждане на малък декоративен храст  пред училището , с което първокласниците дадоха  своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

ZasagdaneS7003475

 


Страница 98 от 107