Начало Актуално Актуално „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2019

„МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2019 ПДФ Печат Е-мейл

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" СЕ ВКЛЮЧИХА В ОСЕМНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ОТ ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ ИНИЦИАТИВА "€žМЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН" 2019

11 11 IMG 20191107 122225Участието на СУ "€žВичо Грънчаров"€ като организация домакин е традиционно. Така се дава възможност учениците да се запознаят отблизо с управлението и дейностите на учебното заведение.

С всяка следваща година интересът към инициативата става все по-голям. Тази година на основни мениджърски позиции или като преподаватели по различни предмети се включиха ученици от всички гимназиални класове.

Макар и само за ден Илина Ленова и Дарина Михайлова от ХІ клас заеха позицията на директор на училището, Мартина Йорданова от Х клас беше педагогически съветник, а Ивайло Косев също от Х клас изпълняваше длъжността служител човешки ресурси и касиер.

11 11 IMG 20191108 111307Ученици от различни класове пожелаха да заместят в отговорната им работа и своите учители: Мария Елена Станчева и Иван Иванов преподаваха английски език, Цветелина Савова, Кристиян Енчев и Християн Йорданов бяха учители по физическо възпитание, Йорданка Петрова и Джейлян Кемалова - замениха своите преподаватели по математика и български език, Моника Алексиева и Диляна Николова с внимание и търпение работиха в кабинета за ресурсно подпомагане.

Младите сътрудници се запознаха с мисията, стандартите на работа и етичните практики в училището, с отговорностите и задълженията на заеманата от тях длъжност. Присъстваха на работни срещи, изпълняваха задачи, преподаваха уроци и бяха насърчавани да предлагат идеи и да изказват мнения.

В края на работния ден учениците, влезли в ролята на своите ръководители и преподаватели споделиха, че са се докоснали до нещо много интересно, емоционално и вълнуващо, придобили са увереност в собствените си сили и се чувстват удовлетворени.

За участието си в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България младите мениджъри получиха сертификати.