Начало Актуално Актуално Заедно в областта на краезнанието

Заедно в областта на краезнанието ПДФ Печат Е-мейл

1 1 IMG 20191031 100212Пътешествието в света на краезнанието заведе учениците ІІ"а" ІІ "б" клас (с класни ръководител Ваня Недкова и Анка Йовчева) в кабинета по музика, където господин Печикамъков, учител по музика, им представи характерните особености на местния фолклор. С изпълнението на гайда и кавал той предизвика силни емоции и събуди желанието на учениците да се докоснат до магията на народната музика. Те отблизо се запознаха с народните инструменти и свириха на тях.

Търсейки информация за местоположението на родното селище, учениците от ІІ"€žа"и ІІ "б" клас (с класни ръководител Ваня Недкова и Анка Йовчева) посетиха кабинета по география. Впечатлиха ги географските карти и глобусът. С помощта на преподавателя по география Евдокия Карагеоргиева децата откриха на картата на България местоположението на родния град. Научиха за природните особености и забележителности на селището, за стопанската дейност на хората и за развитието на транспорта в района

1 1 IMG 20191031 103045 1Пътешествието за опознаването на родния край завърши‚с  представяне на презентацията "По стъпките на будителите от родния край" (от Ралица Бончева - VI"€a"клас, Радостин Бонев - IX "а" клас и Християн Йорданов от IX "a"€ клас) пред ученици от начален етап. С тази презентация нашето училище участва в тържественото отбелязване на Деня на народните будители под наслов "Горди потомци на свети и достойни личности от Великотърновска област"