Начало Актуално Актуално Отличия в областта на изобразителното изкуство за Михаела Димитрова

Отличия в областта на изобразителното изкуство за Михаела Димитрова ПДФ Печат Е-мейл

87764318 589138305150510 3679306888287092736 n

Второ място и сребърен медалвъв втора възрастова група от Национален конкурс за детска рисунка "€žТрифон Зарезан"и поощрителна грамота от IX Национален конкурс за рисунка "€žПейзаж от моята България" завоюва Михаела Димитрова от VI "б"клас.

Конкурсът "Трифон Зарезан" се провежда в гр. Сунгурларе за седемнадесети път и е сред най-престижните конкурси в страната. Жури от изявени художници определя победителите сред голяма конкуренция от млади таланти , които представят училища и школи от цяла България.

Организатор на IXНационален конкурс за рисунка "Пейзаж от моята България" конкурса е Национално училище за приложни изкуства "Проф. Венко Колев", гр. Троян, с подкрепата на Министерство на културата, СБХ, НХА и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Целта на конкурса е да стимулира творческите способности на нашето талантливо подрастващо поколение, оригиналното художествено мислене, желанието за изява, патриотичното отношение към красотите на родината - както към уникалната ни природа, така и към постиженията на архитектурата.

Пожелаваме още много успехи на талантливата възпитаничка на училището и на нейната учителка по изобразително изкуство Валентина Маринова