Начало Актуално Актуално Честит Международен ден на детската книга!

Честит Международен ден на детската книга! ПДФ Печат Е-мейл
Днес, 2 април, отбелязваме-Международния ден на детската книга.Книгите безспорно са най-изпитаният и успешен начин за дистанционно учене още от своята поява, затова и този бюлетин е посветен на четенето, книгите и как можем да ги преоткрием по време на извънредното положение.
 

Онлайн инициативи за насърчаване на четенето

 
 

"Походът на книгите"

Традиционният за април "Поход на книгите", който се организира от Асоциация българска книга, тази година ще се проведе наполовина онлайн, а през есента и на живо. Онлайн предстоят четения от известни личности и писатели. Следете повече на страницатаим във фейсбук.

 

Книговище

Платформата "Книговище"-е безплатна за ученици до края на учебната година. В сайта може да откриете много въпросници, свързани с книги от учебна литература и много други книги за деца, които са създадени под формата на игра.

Награда "Бисерче вълшебно"

Наградата за най-добра детска книга "Бисерче вълшебно" удължиха срока за гласуване на децата до 11 май. Междувременно, екипът предлага "онлайн четения" на откъси от номинираните заглавия и срещи с писатели.

 
 
 

Detskiknigi.com и Празник на детската книга онлайн

Фондация "Детски книги" ще отбележат тази година"Празника на детската книга"онлайн, като той ще продължи до 22 април. В него са включени интервюта с писатели, художници, преводачи и професионалисти от издателския бранш, и публикуване на идеи за свободни ресурси, както и предизвикателства за изпълнение у дома от децата. Може да следите всичко-тук.Сайтът "Аз чета"също предлага срещи с автори чрез онлайн инициативата-#ВкъщиСъмИЧета

 
 

Знаете ли, че четенето се променя:

Заради съвременната техника и дигиталната стреда децата сега четат повече от всякога (като количество), но връзката между четенето и технологиите е сложна. Начините, по които четенето от дигитално устройство променя читателските навици на децата, са интересни и неочаквани. Днес в "Деня на детската книга" и в ситуация на дистанционно обучение си струва да разберем повече по темата.В сайта "Детски книги" ни разказват какво е различно за четенето на съвременните деца.