Начало Актуално Актуално ЧЕТИРИ УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ УДОСТОЕНИ С ГРАМОТИ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ УЧЕБНА

ЧЕТИРИ УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ УДОСТОЕНИ С ГРАМОТИ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ УЧЕБНА ПДФ Печат Е-мейл

ЧЕТИРИ УЧИТЕЛИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" УДОСТОЕНИ С ГРАМОТИ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА

На тържествена церемония, проведена в сградата на РУО - Велико Търново, бяха връчени отличия за постигнати високи резултати и доказан професионализъм през учебната 2019/2020 година

DSC 0037Общо 8 педагози от областта награди РУО за постиженията им през учебната година.Учител на годината в начален етап на образованието е Даниела Велчева. През целия си професионален път тя винаги е съумявала да открие във всяко дете определени заложби и да ги развие. В пряката си работа с децата използва различни иновативни методи, които правят уроците ѝ интересни, очаквани и желани. Тя е един от пионерите в прилагането на софтуерна програма "Енвижън" в област Велико Търново, апробира и участва в пилотната програма на образователен софтуер "Jumpido" и други образователни платформи. Участвала е в разработването на електронни уроци с тези продукти към различни издателства. В работата си използва разнообразни педагогически методи, широк спектър от ресурси и възможностите на ИКТ в процеса на обучение в урочната и извънкласна дейност

На церемонията официално бяха връчени и почетните отличия "Неофит Рилски", които МОН дава на успели учители в навечерието на 24 май. Тази година ведомството награди 12 учители от областта, сред които е и Ваня Недкова. В педагогическа работа г-жа Недкова провокира интереса на учениците за усвояване на нови знания чрез използване на интегративни форми на работа и иновативни техники. Мотивира децата към самоусъвършенстване и ги възпитава в ценности като ученолюбие и български дух.Създава условия за диалог и партньорствомежду семейството и училището.

Стефан Печикамъков и Валентина Маринова получиха грамота по Статута за присъждане и връчване на почетни награди в системата на предучилищното и училищното образование в област Велико Търново. Грамотата е за доказан професионализъм в процеса на обучение и възпитание на децата, за мотивацията и използването на подходящи педагогически методи и интерактивни технологии в реализиране на обучението, за изграждане на ефективни взаимоотношения и партньорства, за създаване на стимулираща среда на обучение на всички деца през учебната 2019-2020 г.

В работата си като учител г-жа Маринова стимулира творческото развитие на учениците чрез използването на интерактивни методи и нетрадиционни похвати, разширява мирогледа им и възможностите за бъдещото им кариерното развитие. Насърчава учениците да изразяват своята позиция по общозначими теми чрез изкуство, да участват в благотворителни инициативи.

Педагогическата работа на г-н Печикамъков е насочена към провокиране любовта на децата към музикалното изкуство, насърчаване на учениците за участие в училищни и общински мероприятия. През последната година, г-н Печикамъков създаде към училището детска вокална група за народни песни "€žАмбитус", вокално трио "ДАР" (за поп и рок музика), школа за народни инструменти - "Кавал и гайда". Осъществява активна концертна и организационна дейност.

Ученици на Даниела Велчева, Ваня Недкова, Валентина Маринов и Стефан Печикамъков са носители на отличия и призови места от национални и международни конкурси, състезания и олимпиади.

Честито на отличените колеги, поклон пред Вашата всеотдайност и професионализъм!