Начало Мерки и правила COVID-19 Кратък филм „Тръгваме на училище – Вирусът – НЕ“

Кратък филм „Тръгваме на училище – Вирусът – НЕ“ ПДФ Печат Е-мейл

Кратък образователен филм "Тръгваме на училище, Вирусът-не", създаден като доброволна инициатива на група артисти и доброволци, драматизира основните правила, които през следващите месеци децата трябва да спазват в училище, за да се предпазят от вируси в настоящата пандемична ситуация.

Филмът, който може да бъде видян:тук, разиграва по забавен и запомнящ се начин най-важните правила, които децата трябва да спазват всеки ден в училище, за да останат здрави.

Филмът се разпространява безплатно и е предназначен за малки и големи ученици, родители и учители, както и организации и институции, работещи с училищата и детските градини в страната.

Със забавните истории и весела запомняща се песничка, филмчето има за цел да стигне бързо до деца, родители и педагози и да помогне активно в нелеката задача за промяна на поведенческите навици на учениците, особено на най-малките, които трудно разбират и запомнят сложните правила за безопасно присъствие в учебните заведения.

Проектът "Тръгваме на училище " Вирусът - НЕ" разчита на цялото общество, за да достигне до колкото се може повече деца и родители.

Проектът е инициатива на български творци и родители, а крайният материал е на разположение на всеки, който иска да го ползва и разпространява на територията на България.

Инициатори и участници в създаването на кратките истории и песничка са актрисите Здрава Каменова и Йоана Буковска с помощта на екип приятели и колеги.

"Идеята за този малък филм се роди само седмица преди първия учебен ден, когато в разговор с моите деца, които тази година ще бъдат във втори клас, аз се опитах да им разясня какви ще са новите норми за поведение в училище във връзка със създалата се вирусна пандемична обстановка в целия свят", разказва Йоана Буковска за създаването на проекта. "€žИ тогава с моя съпруг осъзнахме, че за всички деца в България това ще е една много различна година в училище и се събрахме с моите колеги професионалисти, за да създадем този клип с надеждата да ви бъдем от полза, без да ставаме излишно строги. Надявам се да сме успели."

Филмът е подкрепен от Министерството на образованието и Министерство на здравеопазването.

Кампанията се подпомага безвъзмездно от рекламна агенция McCann Erickson Sofia.