Начало Актуално Актуално Сутрешното предаване „Пожелай си нещо!“

Сутрешното предаване „Пожелай си нещо!“ ПДФ Печат Е-мейл
2TV nУчениците от IVа клас, реализираха първото си телевизионно предаване в час по литература
В Седмицата на четенето четвъртокласниците демонстрираха своята любов към книгата, словото и въображението. Сутрешното предаване "Пожелай си нещо!" стартира в осем часа, а негови водещи бяха Теодора и Стефан.
Програмата започна с прогнозата за времето, тук репортерите имаха задачата да извадят природни описания от художествен текст и да ги сравняват. Новинарската емисия изпрати репортер на мястото на събитието. Така зрителите се запознаха с историята за вълшебното дърво, което изпълнява желания и променя хората.
Връщането в телевизионното студио зарадва децата и зрителите, тъй като те посрещнаха Михаел и въпросите на предаването "Стани богат". Децата играха отлично и "пребориха" компютъра със знанията си.
В края на предаването репортерите зададоха своя въпрос към гостите на събитието. Участниците в анкетата отговориха на въпроса "Кое е последното добро, на което сте станали свидетел?". Анкетата, която направиха децата, е свързана със сюжета на изучената литературна творба.
Заедно до децата бяха г-жа Ваня Недкова, учител от начален етап, и г-жа Михаела Антова, учител по български език и литература в прогимназиален етап. В урока те съчетаха традиционни и иновативни методи на обучение, чрез които децата учат, докато играят. Г-н Иван Тодоров беше оператор в телевизионното студио и стана част от репортерския екип.
Зрители в студиото на IVа клас бяха г-жа Нели Атанасова, директор на СУ "Вичо Грънчаров", учители и родители на четвъртокласниците. В края на урока учениците и гостите изписаха своите желания и ги закачиха на вълшебното дърво в студиото за спомен.