Начало Актуално Актуално Модерен STEM център

Модерен STEM център ПДФ Печат Е-мейл

v4Най-модерните технологии в помощ на училището показа СУ "Вичо Грънчаров", откривайки своя STEM център днес. Вдигаме летвата на обучение, но продължаваме да смятаме, че основната ни задача е да възпитаме добри хора. Щастлива съм да отбележа, че в тази мисия работим заедно с един прекрасен колектив, за който училището е като задружно семейство, сподели директорът Нели Атанасова. Показвайки новата придобивка, тя не пропусна да отбележи, че колегите й са истински нейни създатели не само като идеи, но и като труд. Цялата дизайнерска работа по стените е тяхно дело и като мисъл, и като изпълнение.

Центърът на СУ "Вичо Грънчаров" е изграден по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда". Общата стойност на проекта е близо 220 000 лева, от които училището участва с 10% собствено финансиране.

"STEM изследовател- в нас е бъдещето" са нарекли своя проект в СУ "Вичо Грънчаров". Обособени са две основни зони за научна работа - едната е за обучение по химия и биология, другата е с насоченост към IT уменията, работа с добавена реалност и др. иновации в технологиите.

Откриването на центъра беше превърнат в празник за училището, в който се включиха и другите дарования от новата паралелка по Музика. Сред гостите бяха представители на Общината, РУО, МОН, РЗИ, партньори, с които училището е работило по проекта. Проф. д-р Коста Костов и д-р Сибила Маринова също бяха сред специалните гости, вече открили таланта на горнооряховските ученици. Част от официалното откриване беше представяне на сборник, създаден под рецензията на проф. д-р Костов, с когото учениците работят от началото на учебната година. Всъщност STEM центърът беше използван далече преди завършването му и вече имаме първия продукт - този сборник, който ще е полезен не само за ученици, но и за студенти по медицина, коментира Нели Атанасова.