Начало Актуално Актуално Kарнавал ехти сега

Kарнавал ехти сега ПДФ Печат Е-мейл
В училищните коридори светли карнавал ехти сега.2karnaval n.
Маски шарени, балони, весел звън, усмивки на деца.
И всеки в своя най-голям талант се е раздал
на този чуден, цветен и вълшебен бал.
Денят 05.05. в СУ "Вичо Грънчаров" ще остане незабравим за учениците, включени в групите за целодневна организация на учебния ден. От сутринта до късния следобед всеки от тях беше пременен като своя любим приказен герой. Инициативата е посветена на патронния празник на СУ "Вичо Грънчаров" и се провежда за втора поредна година.
Празникът започна с посрещане на децата от подготвителна група "Червената шапчица" при ДГ "Здравец", които пристигнаха приказно облечени и готови за игри. Бъдещите ученици отгатнаха всички гатанки, подготвени от първокласниците и заедно се впуснаха в забавленията, които ги очакваха във "Вълшебната" ни стая. Празникът продължи на откритото игрище с танци, песни, драматизации и много балони.

В следобедните часове, карнавалът достигна своята кулминация в актовата зала, където всички ученици представиха своите герои и се състезаваха в различни категории. На сцената оживяха Червената шапчица, Котаракът с чизми, Снежанка, Пепеляшка, Хитър Петър и още много, много любимци от детските книги. Проведоха се игри, викторина и безброй изненади, за които децата получиха награди, грамоти и медали. В края на деня, въпреки умората, усмивките не слязоха от лицата ни и си обещахме този празничен карнавал да се превърне в традиция.