Начало Гордост Днес Възпитаничка на СОУ „Вичо Грънчаров” получи плакет за изключителни постижения

Възпитаничка на СОУ „Вичо Грънчаров” получи плакет за изключителни постижения ПДФ Печат Е-мейл

Janeta IMG 9642Плакет за изключителни постижения на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев получи възпитаничката на СОУ „Вичо Грънчаров Жанета Желязкова. Само за месец абитуриентката бе удостоена с престижното звание Лауреат в две национални олимпиади-по История и цивилизация и по Български език и литература.

Отличните представяния на Жанета Желязкова й дадоха право да стане студент по българска филология, без да се явява на изпити. Талантливото момиче е избрало обаче да учи право в Софийския университет и вече може да се похвали с отлични резултати на предварителните изпити по история и български език.

Призовите места в двете национални олимпиади не са единствените постижения на Жанета Желязкова. Абитуриентката може да се похвали с отличия в редица състезания и конкурси. Две поредни години възпитаничката на СОУ „Вичо Грънчаров” печели първо и второ място в традиционния общински конкурс, посветен на Васил Левски. В началото на учебната година за Деня на народните будители тя бе удостоена със специалната награда на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Талантливата горнооряховчанка е носител и на една от стипендиите на фондация „Комунитас”, която дава премии на най-добрите 1000 деца в България. Само преди броени дни Жанета Желязкова бе удостоена с награда и от „Ротари клуб-Горна Оряховица-Лясковец”.

Janeta-IMG 9651Постиженията на Жанета ни радват много и ни стимулират още повече да продължим да работим за младите хора в общината, каза инж. Добромир Добрев по времена срещата. Запази личната си свобода и бъди в хармония със себе си, пожела на талантливото момиче заместник-кметът Йорданка Кушева.

Трогнати сме от вниманието на екипа на инж. Добрев към постиженията на младите хора в общината. Вашето уважение и внимание са още един стимул за тях да продължат да работят още по-активно, споделиха преподавателите. Милчо Савов изрази благодарност към ръководството на общината за създадените условия за учене, творчество и спорт в училищата. Директорът на СОУ „Вичо Грънчаров” отправи покана към горнооряховчани да посетят предстоящата изложба на училището в ГХГ „Недялко Каранешев”. Експозицията ще покаже творчеството на учениците, работещи в различни групи по проект „Успех”. Изложбата ще бъде открита на 20 юни /четвъртък/ от 18.00 ч.

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/1767-2013-06-18-12-44-27.html