Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
За журналистиката ПДФ Печат Е-мейл

jyrnalistika imagesВ наши дни една от най-разискваните теми се явява журналистиката. В СУ â€žВ.Грънчаров” учениците от 10 клас са силно заинтересовани в тази насока. Именно поради тази причина техните учители дадоха предложение за среща на учениците с опитен журналист. Десетокласниците сами имаха шанса да изберат кой журналист да поканят в училището си и написаха мотивационно писмо до неговата месторабота с цел одобрение на идеята. Тя бе изключително добре приета и той отговори на тяхната покана.

 Журналистът, който поканиха е редактор и пише статии за OFFNews – Николас Цитиридис. Той е умел вдъхновител. Разказа за едни от най-трудните неща в професията, но и за привилегиите, които носи тя. Начинът, по който учениците погледнаха на нещата ги накара да се замислят и да осъзнаят какъв е техния път, не само към журналистиката, но и към тяхното бъдещо развитие в живота изцяло.

„Парите не са сила, информацията е сила”Николас Цитиридис

 
Международно лингвистично кенгуру – 2017 ПДФ Печат Е-мейл

LOGO21На 02.04.2017 г. се проведе училищният кръг на лингвистичното състезание,организирано от Фондация „Млада България”. За нашето училище участието е вече традиция.Тази година участниците бяха 25, като четирима работиха над тест и по двата езика – английски и руски. Резултатите и в четирите възрастови групи са повече от обнадеждаващи. На скромно тържество на всички бяха раздадени грамоти и малки подаръци. С нетърпение очакваме националното класиране, което ще определи кой ще се яви на националния кръг на състезанието през месец юни в град София.

Пожелаваме успех на младите ни лингвисти!

 
Национална олимпиада по руски език - 2017 ПДФ Печат Е-мейл

20170318 114606Националният кръг на олимпиадата по руски език се проведе на 18 март 2017г. в СУ "Васил Левски"€,град Велинград.Участниците бяха 120 от 16 области на страната.За четвърти път от нашето училище се представи много достойно Маринела Славова от X"€а" клас.Тя се състезава в група от 30 ученици от цялата страна.Очакваме с нетърпение резултатите и я поздравяваме за огромния труд и постоянство,които влага при овладяването на родния и чуждите езици!

Защото знаем мисълта,според която всеки чужд език е отворена врата към света!Успех,Маринела!

 
СУ „Вичо Грънчаров” участва в състезанието „Спелинг бий” 2017 ПДФ Печат Е-мейл

sastezaniaЗаместник-директор Г-жа Нели Атанасова, връчи наградите на победителките Ралица Симеонова и Пламена Чолакова и грамоти и подаръци на всички участници.

На 1-ви март 2017 г. в Актова зала на СУ "Вичо Грънчаров" се проведе училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Училището участва за четвърти път в състезанието, на което освен участниците присъстваха - родители, учители и ученици, за да насърчават и подкрепят състезателите. Като гост и външен наблюдател присъства г-жа Нели Атанасова, помощник директор на СУ "€žВичо Грънчаров"€.

След оспорвана борба бяха излъчени двама победители: Ралица Симеонова от 5в клас се класира на първо място, след като спелува правилно думата turnip и победи Пламена Чолакова от 5а клас, която се класира на второ място. И двете ученички ще участват в регионалното състезание на 1 април 2017 г. в гр. Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май 2017 в София.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната от 25 февруари до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС"€. То се осъществява в партньорство с Фондация "€žАмерика за България"€, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebookhttps://www.facebook.com/pages/Bulgarian-National-English-Spelling-Bee/130534310346449?ref=hl

 
СУ „Вичо Грънчаров“ участва в Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling ПДФ Печат Е-мейл

logo beeНа 01.03.2017г г. в актовата зала на СУ "Вичо Грънчаров" от 17,30 ще се проведе училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

От 25 февруари до 2 март 2017г над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май в София, където ще се определи SpellingBee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победителивминалогодишното състезание са Никол Петрова от СУ"€žИван Вазов"гр. Плевен и Владимир Живков от СУ "Св. Климент Охридски" гр.  Ловеч.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС"€. То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България"€, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE good to others"€. Организаторите предложиха на участващите училища да обявят февруари за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Идеята е да се насърчат учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях. За да популяризира добрите дела извършени от участниците в състезанието, фондация КОРПЛЮС организира конкурс BEE GOOD TO OTHERS за снимка, видео или разказ, представящи участието на учениците в доброволчески инициативи.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

 


Страница 3 от 11