Начало Профили Чуждоезиков

Профил "Чуждоезиков"
Първо място в Националния фестивал “Ние можем всичко”! ПДФ Печат Е-мейл
          
    Първо място в Националния фестивал на детско-юношеското театрално  творчество на руски език “Ние можем всичко” на 24. 04. 2010 година завоюва театралният колектив “Мелпомена”  на СОУ “Вичо Вичо Грънчаров”! След безапелационната победа на областния етап във Велико Търново последва същата и в София в Руския културно-информационен център. С пиесата на Антон Павлович Чехов “Юбилей” Диана, Регина, Евгений и Стоян доказаха, че трудът, отговорността и любовта към руската култура и руския език се възнаграждават с най-високото отличие –  статуетка и диплом за първо място!
продължава>
 
Успелите деца на СОУ "Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл
   На 1 юни 2010 година ще се проведе церемонията по връчване на наградите за „Успелите деца на България”. Номинираните ученици от училище за успехи  и многократни награди в извънкласната дейност по руски език са: Диана, Яна, Галина и Евгений. Те ще имат щастието да присъстват на церемонията по връчване на наградите за изминалата 2009 година на фондация "Бербатов". С тях работи госпожа Невянка Личева.
На целемонията ще присъстват още Марияна Савова и  Христина Валентинова, номинирани за работата си по авиоракетомоделизъм, Християн Ангелов -изобразително изкуство и литература.
Желаем бъдещи успехи! Щастливо и запомнящо се пребиваване в София!
 
Осем ученика заминават на Националното лингвистично кенгуру! ПДФ Печат Е-мейл
    Дългоочакваните резултати от класирането за участие в Националния кръг на "Лингвистично кенгуру" вече са публикувани. По руски език ще участват: Калина Хаджиниколова, Кристиан Диксоков, Никола Граматиков, Влада Ремезова, Павел Ремезов, Яна Енева, Диана Енева, Регина Ремезова; по английски език - Никола Граматиков и Кристиан Диксоков. Честита победа, ученици! Успешно представяне в националния кръг в София на 5 юни 2010година!   

 
“Срещата” с Япония се състоя ПДФ Печат Е-мейл

       На 16 април 2010 година в Актовата зала на СОУ “Вичо Грънчаров” се проведе среща с доброволци от Япония, работещи като преподаватели по японски език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”. Гостенките от Япония се придружаваха от госпожа Сугимото. Всички, които се интересуват от японската култура и бит, се запознаха с традиционното облекло кимоно и юка.
продължава>
 
За първи път наш ученик се състезава и представя окръга на национална олимпиада по английски език! ПДФ Печат Е-мейл

1Tani_i_DanielaДаниела Иванова, ХІІ клас, доказа знанията си по английски език и постигна успех както за себе си, така и за училището.

Тя получи 94 точки при максимален брой 100 на областния кръг и зае едно от първите места. В нейната възрастова група тя е единствената класирана от Великотърновска област! А общо от всички групи – единствена от ГорнаОряховица!1Sertifikat_A

Националният кръг от олимпиадата се проведе на 27.03.2010 в гр. Кърджали. С нетърпение очакваме резултатите!
 


Страница 7 от 11