Начало Хуманитарни дисциплини

Хуманитарни дисциплини
Изява на вокална група „Амбитус“ ПДФ Печат Е-мейл

1111 IMG Учениците от вокална група "Амбитус" при СУ "žВичо Грънчаров", с ръководител Стефан Печикамъков участваха в представителна междуучилищна изява на областно ниво организирана от РУО - Велико Търново. Великденският концерт цели да популяризира постиженията на учениците, включени в групи по извънкласни дейности. Децата от „Амбитус“ представиха песните "€žДевойче бело цървено джанъм" и "Седнало е Джоре" . За отличното си представяне бяха наградени с грамота

 
Отново сред първите на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература ПДФ Печат Е-мейл

11 bel IMG 3741Интерес към олимпиадата по български език и литература изявиха 36 ученици от V - XII клас. За Областния кръг се класираха 7 ученици, които достойно представиха училището и своите преподаватели. Ученичката от VI клас Полина Александрова завоюва първо място в своята възрастова група, а Мариела Стоянова и Светлозара Колева се доближиха до нейния резултат.

На Йоана Димитрова от VII клас не й достигна малко, за да се класира за участие в Националния кръг. За съжаление от Великотърновска област няма представители за участие в последния кръг на олимпиадата.

Трето място завоюва и петокласничката Ралица със своя трансформиращ преразказ.

При най-големите - Йоана Мутафчиева от XII клас, постигна много добър резултат.

Традиционно нашите ученици се представят отлично на олимпиадата по български език и литература. Да им пожелаем все така да милеят за родния език и да откриват нови светове чрез художествените творби.

 
Първо място в конкурс „Пространство и време“ за ученик от СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

111 20190307 141147На третото издание на ученическия конкурс "Пространство и време", организиран от Академия за лидери при Историческия факултет-ателие "€žИстория и памет", с подкрепата на студентски съвет на ВТУ "СВ. Св. Кирил и Методий", дванадесетокласникът Християн Хинков завоюва първо място. В оспорвана борба между 113 участници от цяла България, допуснати до публична защитата са 55.. На защитата с есе на тема: "Че и ний сме дали нещо на светът, на вси Словене книга да четът", Християн заема първата позиция с оценка отличен 6,00. С това постижение е приет за студент в историческия факултет на ВТУ "СВ. Св. Кирил и Методий".

Значимо е и представянето на Сияна Димитрова и Яница Томова, ученички от ХІ клас на СУ "Вичо Грънчаров". За своите разработки момичетата получават много добри оценки.

За достойното представяне на учениците имат принос техните преподаватели Росица Петрова и Ивалинка Рачева. Ръководителките бяха удостоени с грамоти за провокиране на интереса на младите хора към историята на българския народ и държава и нейното съвременно географско пространство.

Ученическият конкурс "€žПространство и време" дава възможност за осъществяване на обмен на добри практики между институциите училище-университет.

http://regnews.net/bg/hristiyan-hinkov-ot-su-vicho-grancharov-specheli-parvo-myasto-v-konkursa-prostranstvo-i-vreme/#.XIEvMCIzbcs

 
СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО ПДФ Печат Е-мейл

1481 thumb 589x237Учениците от Х "а" клас на СУ "Вичо Грънчаров"€ се включиха в Световната седмица на предприемачеството, която през 2018 г. се провежда в периода 12-18 ноември и е организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. В рамките на седмицата се организират разнообразни събития, които насърчават младите хора да генерират нови идеи и решения на съществуващи проблеми.

Нашите ученици избраха да участват в конкурс за презентация на тема "Професии на бъдещето"€. Това беше отлична възможност да демонстрират познания, креативност и умения в областта на различни науки, представяйки ни своята визия за бъдещето на света.

Презентациите в конкурсната програма бяха на много високо ниво. Всеки от участниците представи своя поглед напред за бъдещето, запознавайки ни с нови технологии и професии, които тепърва ще се развиват и налагат в световен мащаб. И ако за работата на инженера на изкуствен интелект, архитекта на дигитално съдържание, експерта по слънчеви технологии или по виртуална сигурност вече имаме някаква представа, то малцина все още знаят какво се крие зад професии като телехирург, предсмъртен терапевт, носталгист, боклучен дизайнер или риуайлдар.

Представянето пред публиката донесе много вълнуващи моменти. Журито беше изключително затруднено при определянето на призовите места. Първо място зае Милко Кирилов, на второ място беше отличен Тодор Петров, а трето място зае екипът на Дилян Тодоров и Георги Георгиев.
Участниците в събитието получиха грамоти за своето представяне.
Благодарим на всички включили се в инициативата Световна седмица на предприемачеството 2018 година и им пожелаваме много успехи.

http://regnews.net/bg/konkurs-za-profesii-na-badeshteto-organiziraha-v-su-vicho-grancharov/#.W_T2UDgzbcs

 
Конкурс за детска рисунка на тема „Внимавай на пътя! ПДФ Печат Е-мейл

Сигурността на движението по пътищата зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него

1 2 nС резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. За първи път този ден е отбелязан през 1993 г. в Обединеното кралство, а организацията "Мир на пътя" поставя началото на традицията.Денят за възпоменание е учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата Необходимо е да си напомняме непрекъснато, че спестените броени минути, с цената на превишена скорост и риск, нямат значение, и че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане без инциденти.

Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурило една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение.

В тази връзка в СУ "Вичо Грънчаров" се проведеконкурс за детска рисунка на тема:"Внимавай на пътя!"

 


Страница 1 от 8