Начало Физическо възпитание и спорт

Физическо възпитание и спорт
Отлично представяне на шахматистите ПДФ Печат Е-мейл

4 12 8 oВ първия ден на декември се проведе детски вътрешен турнир на ШК Ã¢€žАсеневци“, където право на участие имаха всички деца от школите на клуба в различните общини. Учениците от СУ "Вичо Грънчаров": Алекс Киролов, Алекс Цонков, Борислав Михнев, Денислав Христов, Димитър Герджиков, Ерик Сяров, Илия Герджиков, Радослав Гатев, Стефан Попов; посветиха неделния ден на любимата игра, като премериха сили с деца от: Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Павликени. Общо 93 деца се включиха в масовата надпревара, която бе много оспорвана. Всички девет деца се бориха много сериозно и напълно заслужено триумфираха в своите възрастови група. Най-добре се представи Димитър Герджиков, който завърши турнира с 5 от 5 възможни победи и игра директен мач за спечелване на турнира! Във финалната партия Димитър изгуби от бъдещия шампион (шестокласникът Ивелин Стефанов). Митко стана шампион при второкласниците, като спечели златен медал в много силна конкуренция.

Турнирът бе първият от поредицата ежемесечни вътрешни турнири, които шахматният клуб планира да организира. След по-малко от две седмици (на 15-ти декември) ще се проведе традиционната купа „Коледа звезда“, където отново ще стискаме палци на малките ни шахматисти.

"Много сме доволни от представянето на децата от СУ "€žВичо Грънчаров". Тук ние влагаме много усилия, защото виждаме нестихващото желание у малките ни ученици да се развиват и да играят на тази прекрасна игра. Провеждаме тренировки всеки понеделник и сряда от 16:15 до 17:00 в училището. Групата ни продължава да е отворена за всички желаещи. Информация за тренировките, както и всички останали мероприятия, които организираме, може да намерите на www.asenevtsi.eu€ - коментираха организаторите на турнира Цвета Галунова и Даян Нинов.

 
Безапелационна победа ПДФ Печат Е-мейл

76756809 430463587890371 1023958802237489152 nБезапелационна победа на отборите ни юноши VIII-X клас и девойки XI-XII клас на първи етап от ученическите игри по волейбол 2019/2020 година. С много желание и воля за победа юношите ни в състав: Юлиян Иринчев, Денислав Йорданов, Тони Иринчев, Николай Добрев, Християн Йорданов, Атанас Ангелов, Кристиан Симеонов, Стефан Катрев, Кристиян Цветанов се пребориха с отборите на ПГЛПИ "Ат. Буров" и ПГЕЕ "Ломоносов" в групата, а на финала надиграха отбора на ПГХТ "Асен Златаров". Девойките в състав: Карина Катрева, Кристина Илиева, Ралица Савова, Джейлян Кемалова, Мартина Николова, Никол Иванова, Мария Стефанова, Десислава Тусчиева и Габриела Йорданова завоюваха първото място в оспорвани срещи с отборите на СУ "Георги Измирлиев" и ПГЛПИ "Атанас Буров".

76726037 348291676016665 4915131715657138176 nБлагодарност на състезателите за сърцатата игра, на треньорите Еленка Йотова и Ивайло Караиванов и на всички ученици от СУ "Вичо Грънчаров", които бяха прекрасна агитка и подкрепяха отборите до край!

Пожелаваме достойно представяне в следващите етапи на ученическите игри!

 
Световния ден на ходенето ПДФ Печат Е-мейл

sport2019 oУченици, учители и родители от СУ,,Вичо Грънчаров" отбелязаха Световния ден на ходенето, организирано от Министерство на младежта и спорта и Българска асоциация "€žСпорт за всички“. Дейностите са координирани от Община Горна Оряховица и включват пешеходен и велопоход. Групата колоездачи води преподавателя в СУ "€žВичо Грънчаров" Ивайло Караиванов. Ръководител на пешеходците грънчаровци бе Еленка Йотова. С най многобройно участие бяха децата от нашето училище, а второкласникът Ивайло Бончев - най-малкия участник в инициативата. За всички имаше награда тениска и талон за участие в спортния ден.
Надяваме се да отпразнуваме още много спортни дни с колеги, приятели и ученици

 
УСПЕХИ НА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ В СПОРТА ПДФ Печат Е-мейл

1 taikuondonПетима са медалистите от СУ "Вичо Грънчаров"€ в плувния празник "И аз мога".

Над 120 млади плувци се включиха във второто издание на Плувния празник ,организиран от клуб "Етър 2000" и Община Велико Търново. В турнира взеха участие ученици от шест плувни клуба от Велико Търново, Горна Оряховица и Асеновград.

Състезанието беше разделено на четири възрастови групи, в които младите плувци показаха различни техники и стилове на плуване. Горди сме, че възпитаници на СУ "€žВичо Грънчаров" се представиха отлично и заслужено спечелиха пет медала в трета и четвърта възрастова група. Памела Христова от IV " а" клас се класира на първо място и завоюва златен медал, сребърен медал получи Преслава Георгиева от VI "а" клас, а бронзови медала отидоха при учениците от V "а" клас - Виктория Костова, Мартин Георгиев и Кристиян Цанев!

11 nБронзов медал от международно състезание по таекуондо €в гр. Ниш - Сърбия спечели Пламен Николов от IV клас. Четвъртокласникът се представи отлично в група С, раздел POOMSAE. Пламен тренира в клуб "INVICTA" - Г. Оряховица от 5 години, с треньор Стефан Купичков и е носител на сребърни и бронзови медали в национални състезания.

Пожелаваме Ви още много спортни успехи, ученици!

 
Златен и бронзов медал на Мултиевропейските игри в София.за Милица Петрова от IX клас ПДФ Печат Е-мейл

1 milicaМилица Петрова и Йордан Добрев участваха в последния ден в дисциплината пумсе. от второто издание на игрите. Те събраха в "Асикс Арена" над 2000 души в четири състезателни дни. Двамата в тандем Йордан Добрев и деветокласници на СУ "€žВичо Грънчаров" - Милица Петрова завоюваха бронз при двойките в конкуренцията на отбори от Гърция и Испания, както и още един български отбор от София. След това поотделно двамата участваха в отбор тройки юноши и девойки, където завоюваха златни медали. Състезанието е проверка и определя квотите за предстоящото Европейско първенство в Анталия, Турция в началото на април. "Таекуондо център Хемус" получи потвърждение за участие в XIV Европейско първенство по пумсе и I Европейско плажно първенство в началото на април в Анталия.
Веднага след Европейското двамата ще вземат участие на първото Европейско плажно първенство също в Анталия. За Милица Петрова това е трето подред Европейско. През 2015 г. е пета в Белград на XII Европейско. През 2017 г. става бронзов медалист в Родос и печели вице-световна титла отново в Родос от Вторите световни плажниигри.

 


Страница 1 от 9