Начало Актуално

Актуално
Отново медали! ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ "€žВИЧО ГРЪНЧАРОВ" ОТ ЕДИНАДЕСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ "ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" -ХАСКОВО 2020

1 DSC 0031 2Златен медал завоюва Денислав Иванов Христов в категория колаж, III група - 8-10 години. Пълноценно използване на ресурсите на избраната програма (конструиране, оцветяване, рисуване, завъртане, подбор и разположение на образите)и избрания сюжет от Денислав му донесоха престижното първо място.

Алексей Станиславов Ангелов спечели бронзов медал в категория рисунка, III група - 8-10 години.

Международният конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" е организиран от Община Хасково, Фондация Еврика, Образцово Народно Читалище "Заря-1858" и Компютърна школа "Вале" Хасково, с подкрепата на еврокомисаря по иновации,научни изследвания,култура,образование и младеж Мария Габриел, медиен партньор - Национално издание "Аз-буки"

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2019/2020 година.

Ясно и точно формулирано послание, тематично насочване към определени проблеми, които имат широко обществено звучене, оригинална идея, проява на критично мислене, проява на творчество са основни критерии за оценка в конкурса.

Пожелания за много творчески вдъхновения и фантазия на Денислав и Алексей!

 
ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "€žМАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"

1 2 nУчениците от СУ "Вичо Грънчаров" отново доказаха, че са сред сред първите във всяко състезание, в което участват. Горди сме, че младите математици на нашето училище се представиха отлично и заеха призови места.Златен медал завоюва Ивона Русева от I клас,със сребърен медал се окичи Кристина Енчева от II клас, Радослав Гатев от I клас заслужи бронзов медал. За Криси, това е поредно отличие , което ѝ дава право да мери сили с най-добрите на финала през месец август.

1 3Поради обявената извънредна епидемиологична обстановка и необичайните условия, в които се осъществи учебния процес, международното състезание "€žМатематика без граници" се проведе онлайн през месец май . В турнира се включиха ученици от 14 страни.

Поздравления за децата, техните учители и родители, които ни подкрепят!


1 46Желаем им още много, много успехи!

 
За Вас кандидат - гимназисти ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,

От 03.07.2020 г. до 07.07.2020 г. можете да подавате заявления за участие в първи етап на класиране след положени изпити чрез тест и проверка на способностите за приемане в VIII клас. Подаването може да стане по два начина:

1. Електронно подаване на заявлението става от всеки компютър по всяко време без ограничения.

Адресът е:priem.mon.bg. Влизането е с входящия № и кода за достъп от служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, която сте получили от училището.

Попълването става, като подреждате паралелките в низходящ ред (започвате от най-желаните), избирайки кода на паралелката или училището и от там паралелката. За едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище. Желателно е да попълните повече паралелки. Броят на желанията не е ограничен. Ако в желаните паралелки има специалности от професии, трябва да прикачите сканирано в pdf-формат медицинско свидетелство.

След като попълните исканите от Вас паралелки, внимателно проверете попълненото заявление и се уверете, че сте попълнили точно тези паралелки, които желаете, и те са по реда на Вашите желания. Убедете се, че сте попълнили вярно и точно желанията си.

Подаването на заявлението по електронен път приключва с натискане на бутона "€žЗапиши". След това не можете да правите никакви промени и не можете да подавате друго заявление нито по електронен път, нито на хартиен носител в училище-гнездо.

2.Подаване на заявление в училище-гнездо става, като посетите което и да е гнездо на територията на област Велико Търново.

За кандидатстване в друга област може да се подаде заявление онлайн (т.1), или да се отиде в училище-гнездо в съответната област.

ПОДРЕДБАТА НА ЖЕЛАНИЯТА Е МНОГО ВАЖНА‚- ПОДРЕЖДАЙТЕ ПАРАЛЕЛКИТЕ В НИЗХОДЯЩ РЕД (ЗАПОЧНЕТЕ ОТ НАЙ-ЖЕЛАНАТА), ЗАЩОТО КАНДИДАТЪТ ЩЕ БЪДЕ КЛАСИРАН ПО НАЙ-ПРЕДНОТО ЖЕЛАНИЕ, ЗА КОЕТО МУ Е СТИГНАЛ БАЛЪТ.

НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА ЗАЯВЕНИТЕ ЖЕЛАНИЯ! Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Като отделно желание трябва да се записва всяка избрана паралелка, а не само избраното училище.

Списък на паралелките за област Велико Търново

Прием на ученици след VII клас в СУ "Вичо Грънчаров" за учебната 2020/2021 година

Очакваме Ви!

 
УЧЕНИЦИ НА СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ПДФ Печат Е-мейл

1 Diplom93 nПавлина Станчева от IV“в“ клас и Росен Тонев от VI”б“ клас бяха удостоени с „Диплом за отлично представяне“ от участие в Международният фолклорен фестивал „Цветна плетеница“. Поради създалата се обстановка, тази година той се проведе онлайн! За двамата ученици това е първият онлайн конкурс в който участват и първият форум с Международно участие, в който вече имат успех. В конкурса Росен Тонев взе участие с пиесата „Гайдарска ръченица“, а Павлина Станчева изпълни „Пайдушко хоро“ на кавал. Павлина се състезава и в онлайн конкурса „Българин“, където резултатите на отличените участници ще бъдат съобщени на по – късен етап. Фестивалът „Цветна плетеница“ има конкурсен характер и се провежда в четири конкурсни направления: – Български народни танци- танцови състави, ансамбли, камерни групи; – Вокални колективи и солови изпълнители на народни песни; – Инструментални състави и солови изпълнители на български народен инструмент; – Клубове за български хора. Журито е различно за всяка категория и се състои от доказани специалисти – хореографи, вокални педагози, диригенти, композитори и изпълнители в областта на българският фолклор.

1 Diplom9888 n„Как да не се гордее човек с успехите на своите ученици, когато знае колко труд е положен и от двете страни! Поздравления, мили деца! Вие доказахте, че нищо не е в състояние да попречи на развитието Ви! Системната работа по време на социалната изолация дори спомогна за вашето развитие! Духът на българина е непреклоним, когато силно желае да постигне нещо! Така и трябва да бъде! Не трябва да свеждате глава пред трудностите, защото успехите тепърва предстоят! Благодаря Ви!“-споделя преподавателят на Павлина и Росен-Стефан Печикамъков.

 
ЧЕТИРИ УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ УДОСТОЕНИ С ГРАМОТИ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ УЧЕБНА ПДФ Печат Е-мейл

ЧЕТИРИ УЧИТЕЛИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" УДОСТОЕНИ С ГРАМОТИ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА

На тържествена церемония, проведена в сградата на РУО - Велико Търново, бяха връчени отличия за постигнати високи резултати и доказан професионализъм през учебната 2019/2020 година

DSC 0037Общо 8 педагози от областта награди РУО за постиженията им през учебната година.Учител на годината в начален етап на образованието е Даниела Велчева. През целия си професионален път тя винаги е съумявала да открие във всяко дете определени заложби и да ги развие. В пряката си работа с децата използва различни иновативни методи, които правят уроците ѝ интересни, очаквани и желани. Тя е един от пионерите в прилагането на софтуерна програма "Енвижън" в област Велико Търново, апробира и участва в пилотната програма на образователен софтуер "Jumpido" и други образователни платформи. Участвала е в разработването на електронни уроци с тези продукти към различни издателства. В работата си използва разнообразни педагогически методи, широк спектър от ресурси и възможностите на ИКТ в процеса на обучение в урочната и извънкласна дейност

На церемонията официално бяха връчени и почетните отличия "Неофит Рилски", които МОН дава на успели учители в навечерието на 24 май. Тази година ведомството награди 12 учители от областта, сред които е и Ваня Недкова. В педагогическа работа г-жа Недкова провокира интереса на учениците за усвояване на нови знания чрез използване на интегративни форми на работа и иновативни техники. Мотивира децата към самоусъвършенстване и ги възпитава в ценности като ученолюбие и български дух.Създава условия за диалог и партньорствомежду семейството и училището.

Стефан Печикамъков и Валентина Маринова получиха грамота по Статута за присъждане и връчване на почетни награди в системата на предучилищното и училищното образование в област Велико Търново. Грамотата е за доказан професионализъм в процеса на обучение и възпитание на децата, за мотивацията и използването на подходящи педагогически методи и интерактивни технологии в реализиране на обучението, за изграждане на ефективни взаимоотношения и партньорства, за създаване на стимулираща среда на обучение на всички деца през учебната 2019-2020 г.

В работата си като учител г-жа Маринова стимулира творческото развитие на учениците чрез използването на интерактивни методи и нетрадиционни похвати, разширява мирогледа им и възможностите за бъдещото им кариерното развитие. Насърчава учениците да изразяват своята позиция по общозначими теми чрез изкуство, да участват в благотворителни инициативи.

Педагогическата работа на г-н Печикамъков е насочена към провокиране любовта на децата към музикалното изкуство, насърчаване на учениците за участие в училищни и общински мероприятия. През последната година, г-н Печикамъков създаде към училището детска вокална група за народни песни "€žАмбитус", вокално трио "ДАР" (за поп и рок музика), школа за народни инструменти - "Кавал и гайда". Осъществява активна концертна и организационна дейност.

Ученици на Даниела Велчева, Ваня Недкова, Валентина Маринов и Стефан Печикамъков са носители на отличия и призови места от национални и международни конкурси, състезания и олимпиади.

Честито на отличените колеги, поклон пред Вашата всеотдайност и професионализъм!

 


Страница 1 от 64