Начало Актуално

Актуално
Ден за безопасен интернет 2014 г. ПДФ Печат Е-мейл

Централното събитие за отбелязване на Деня за безопасен интернет под мотото "Заедно за по-добър интернет" в Дома на Европа в София ще бъде предавано на живо от 15 до 18 часа на 11 февруари на адрес: http://live.kabinata.com.

Това ще позволи на млади хора от цялата страна да наблюдават събитието. Те ще имат и възможността на коментират и да задават въпроси през страницата на Националния център за безопасен интернет във Фейсбук:https://www.facebook.com/SafenetBG.

А изложбата от над 600 рисунки на деца от десетки начални училища в страната на тема: „Героят си ти“ в интернет вече може да се види на адрес:http://www.dechica.com/flashko2014/.

Над 80 ученици от средни училища в София и други градове ще бъдат основните участници. Те ще видят няколко кратки презентации на свои връстници, с които ще бъде открита дискусия как можем заедно да направим интернет по-полезно и безопасно място. Специален презентатор на събитието ще бъде Димитър Ганчев от Интернет общество-България, който ще разкаже за първата група пионери на интернет в България още преди световната мрежа да получи названието си.

Денят ще завърши с музикална част с участието на Good Music Society и ученическите банди Maverick и Tune UP от няколко столични гимназии.

Сценарий

15:00 – Приветствие от г-н Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК в София
15:10 – Приветствие от г-н Христо Монов, председател на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта
15:15 – Приветствие от председателя на ДАЗД г-жа Ева Жечева
15:20-17:00 – Кратки 10-минутни презентации от младежи за техни иновативни идеи, дискусия; демонстрация на новата образователна онлайн игра "Семейни дуели", обявяване на победител в конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство“
17:00-18:30 – Музикална част: Good Music Society, Maverick, Tune UP

Източник :TEACHER.BG

 

 
Коледни пожелания ПДФ Печат Е-мейл

images

Поздравление на министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова по случай настъпващите празници

20.12.2013

 

 

 

 

Картичка

 

 

 
Kоледна украса ПДФ Печат Е-мейл

Грамота коледнаСОУ "Вичо Грънчаров" отново грабна първото място в конкурса за Коледна украса. 

 

Всяко коледно пожелание може да се сбъдне ако вярваш истински в него.
Повярвай и то ще се сбъдне: най-хубавите моменти от тук нататък предстоят!
Весела Коледа!

Нека в Новата 2014 Година, здраве и любов да има.
Да е мирна и честита, да е много плодовита.
В сърцето си навеки доброта да носи всеки и
със вяра и късмет да живеем занапред!

 

коледна  0104коледна-2018  коледна 0125

 
Благотворителен коледен концерт ПДФ Печат Е-мейл


Kileden2014

В коледната нощ сиянието на Божията звезда вещае доброта, хармония, здраве, добронамереност, с които да направи света по-добър и съвършен.

Весела Коледа!

 
Въведение Богородично-посветен на православната християнска младеж и семейство. ПДФ Печат Е-мейл

На 21 ноември християните отбелязват църковния празник Въведение Богородично - един от дванайсетте Господски и Богородични празници, посветен на православната 21-10-2013християнска младеж и семейство.

Според Светото писание на този ден тригодишната Мария е заведена от родителите си в Йерусалимския храм и е отдадена в служение на Бога.

Този ден става символ на въвеждането на младия човек в храма, в лоното на църквата и вярата, и на християнското семейство, чийто първопример са Дева Мария и съпругът й - праведният Йосиф.

На Въведение Богородично православната църква препоръчва на родителите да водят децата си на богослужение, да им разказват за вярата и библейските събития и така да ги възпитават в християнски дух. Тъй като в наши дни децата са на училище в този ден, третокласниците от 3 „в“ и 3 „б“ клас бяха заведени в божия храм от своите учителки госпожа Велчева и госпожа Димитрова. Там ги посрещна отец Николай, който разказа на малчуганите за традициите свързани с този ден. Децата се поклониха пред иконата на св.  Ана и се разделиха с отец Николай с обещание за нови срещи.

21-10-2013-2

21-10-20133

 

 


Страница 80 от 91