Начало Актуално

Актуално
Мажоретките на СУ „Вичо Грънчаров“, гр. Горна Оряховица с пореден успех в Европа ПДФ Печат Е-мейл

magor IMG 5420 fixedЗа втора поредна година Мажоретният състав при СУ "Вичо Грънчаров" участва в Европейския шампионат "Merry Majorette International Cup". Тазгодишното петнадесето издание се проведе от 23 до 26 август в гр. Опатия, Хърватия. В него участваха 62 отбора от 8 държави -България, Молдова, Полша, Украйна, Унгария, Хърватия, Франция и Чехия. Право на участие в това първенство Горнооряховските мажоретки получиха след победата в Националния мажоретен шампионат "Златен помпон", Албена - 2018г. За първа година съставът се състезава в най-горната възрастова група - над 15 години. В Опатия, мажоретките, под ръководството на Розалия Нанкова, спечелиха сребърни медали и получиха купи и грамоти в разделите Традиционални мажоретни танци - помпони и Свободен стил (For fun). В категорията Традиционални мажоретни танци - батон, където конкуренцията беше най-голяма, заеха достойното пето място. Спечелвайки тези награди, момичетата се изкачиха с една позиция по-нагоре, в сравнение с предишното издание на шампионата и постигнаха най-големия успех в цялостната история на състава. Това постижение стана възможно, благодарение на усилените тренировки, вложените старание и упоритост от най-големите момичета през цялото лято, както и на огромната подкрепа, оказана от нашите дългогодишни приятели от "Хит" ООД, "Велпа-91" АД, "Вали Компютърс" ООД, "Мони 99" ЕООД и други, пожелали анонимност. БЛАГОДАРИМ ВИ!

 
Дигитален посланик в час ПДФ Печат Е-мейл

sertifikat AdelinaГ-жа Аделина Петрова Райкова - Костова, учител по английски език в учебното заведение, е отличена за активното участие в конкурса ,Дигитален послатоник в час и клас" и за демонстрираната иновативност, креативност и компетентност при използване на новите технологии в помощ на образователния процес. Сертификата, заедно с огромната благодарност бе получен подписан лично от Гергана Паси -"Благодарим и лично на Вас за водещата Ви роля и подкрепата към колегите в това нелеко начинание!"

Дигиталната Национална Коалиция (ДНК) провежда за първа година конкурс ,Дигитален посланик в час и клас". Конкурсът имаше за цел да отличи най- активните, ефективни, оригинални и креативни учители, които работят ежедневно за повишаване на качеството на образованието като се възползват от силата и възможностите на дигиталните технологии. За званието ,Дигитален посланик в час и клас" през 2018 година кандидатстваха 112 учители от цялата страна.

ДНК, в сътрудничество с МОН и с помощта на организации като Google.org, ще продължи да търси начини да поощрява учителите - дигитални отличници и институциите, в които те се развиват и работят за бъдещето на децата от дигиталната ера.

 
За първокласниците . ПДФ Печат Е-мейл

У1 klas2018важаеми родители,

Поздравяваме Ви за избора да бъдете част от училищната общност на СУ "Вичо Грънчаров"!

Първият учебен ден предизвиква вълнения, много въпроси, очаквания, мечти и страхове. Това е моментът, в който малкият човек поема своя път на откривател. Ние, Вашите бъдещи учители, ще споделяме трепетите, надеждите и радостта, съпътстващи всички предстоящи дни в училище!

За Ваше улеснение Ви предлагаме списък на необходимите тетрадки и пособия за първи клас тук.

Благодарим за доверието!

Екипът на СУ "Вичо Грънчаров"

 
Сертификат - НАЙ -ГОЛЕМИЯТ УРОК В СВЕТА ПДФ Печат Е-мейл

sertifikat nai golemiq urok

Скъпи учители, благодарим Ви, че за трета поредна година се включихте в инициативата на УНИЦЕФ и МОН
"Най-големият урок в света"!

С Ваша помощ превръщаме милиони деца в глобални граждани, които ще изградят един по-добър, по-справедлив и по-природосъобразен свят!

UNICEF-Sofia-1504

Bulgaria

СУ "Вичо Грънчаров" - получи сертификат за участие в най-големия урок в света и подкрепа, на Глобалните цели за устойчиво развитие.

Учители и ученици от целия свят участват в глобалната инициатива "Най-големият урок в света"- вижте-снимки във Фейсбук албума на УНИЦЕФ тук, за да помогнат да направим нашата планета по-справедлива, здрава и устойчива. Целта на инициативата бе да запознаем младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие и да поемем ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.

17-те глобални цели за устойчиво развитие се стремят към 3 изключителни постижения в следващите 15 години, в трите основни измерения на устойчивото развитие -икономическо, социално и екологично

Целите за устойчиво развитие (ЦУР; също Глобалните цели; еn: Sustainable development Goals; Global Goals) са набор от цели, свързани с бъдещото-международно развитие-за периода 2016-2030. Постановени са от-Организацията на обединените нации-и се популяризират като Глобални цели за устойчиво развитие. Те заменят-Целите за развитие на хилядолетието, чийто срок изтича в края на 2015 г. Набелязани са 17 цели със 169 специфични подцели

Attachments:
Download this file (Lessonplan_teens_6th_12_grade_bul___FINAL__.pdf)глобални цели546 Kb 2.07.2018 08:55
 
Археологическа школа „ РЯХОВЕЦ 2018“ ПДФ Печат Е-мейл

За поредна година, с нетърпение и голям ентусиазъм учениците от Средно училище "Вичо Грънчаров" се включиха като доброволци в разкопките на крепостта "€žРяховец", която е символ на нашия град.

Учениците придобиха базови умения за работа на терен, за правилно използване на археолигическите инструменти, за описване на намерените находки, работа със специализирани карти.

Най-интересната част от разкопките е използването на метало детектор и изковането на находките.

 


Страница 9 от 43