Начало Актуално

Актуално
Акция по кръводаряване ПДФ Печат Е-мейл
kravodarjavane_222На 25.06.2010 г. он 9.00 до 13.00 часан сградата на общината, стая 106 ще се проведе акция по кръводаряване.
 
АКТУАЛНО ЗА СЕДМОКЛАСНИЦИ ПДФ Печат Е-мейл
Оценките на седмокласниците ще бъдат обявени  в 17:00 часа днес, 11.06.2010 г. ТУК  за проверяване чрез персоналния номер и ЕГН на съответния ученик  и на сайта на РИО (http://www.riovt.hit.bg/)
Служебните бележки с оценките ще получите в понеделник (14.06.2010 г.).            
Съгласно чл.16, ал.1, т.3 от Наредба 11, такава бележка е нужна само на ученик,
които възнамерява да кандидатства в друга, извън Великотърновска област.
 
Годишни награди на Ротари клуб "Горна Оряховица-Лясковец ПДФ Печат Е-мейл

rotari-S8301027На 01.06.2010г.Ротари клуб "Горна Оряховица-Лясковец разпредели годишен награден фонд от 8200лв. за стимулиране на 19 даровити деца от общините Горна Оряховица и Лясковец.
Това стана на стилна и оригинална церемония в градската художествена галерия |Недялко Каранешев", която уважиха с присъствието си и кметовете на двете общини д-р Ивелина Гецова и инж.Йордан Михтиев
Rotari_S8301017

Годишните награди бяха разпределени в две възрастови групи: 5-7 клас и 8-12 клас.
От СОУ "Вичо Грънчаров" годишни награди за призови отличия в областа на науката, изкуството и спорта получиха:

1.Денислав  Лефтеров - X клас, област информатика;
2.Йоана Христова - VII клас, област математика;
3.Любослава Крумова- VIII клас, област литература;
4.Диляна  Димитрова - V клас, област изобразително изкуство;
5.Диана Енева - X клас, област чужди езици;
6.Яна Енева - X клас, област чужди езици;

 
В Г. Оряховица избраха Аделина Райкова за най-добър млад учител ПДФ Печат Е-мейл
nВ навечерието на 24 май по традиция Горнооряховската община удостоява със специален приз най-добрите млади преподаватели.
Тази година призът беше за Аделина Райкова, преподавателка по английски език в СОУ „Вичо Грънчаров”, докато миналата година имаше три номинации. Райкова е реализирала проекта „Без граници”, като в продължение на 10 месеца учители и ученици са изучавали по избор английски , испански и японски език. Учителката е представила горнооряховската гимназия на семинар в полския град Нови Сонч. За постигнати отлични резултати по този проект Райкова е поканена заедно с двама ученици да представи своята работа в Македония. Грамотата и плакетът са връчени от кмета Й. Михтиев на 24 май, на традиционната празнична среща в Г. Оряховица с дейците на образованието, културата, изкуството от района на общината
 
КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИП ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНАТА ГОДИНА НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ ПДФ Печат Е-мейл

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОБЯВАВА КОНКУРС ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ВИДЕОКЛИП ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНАТА ГОДИНА НА БИОЛОГИЧНОТО РАЗНООБРАЗИЕ

На 25 май 2010 г. г-жа Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, и г-жа Нона Караджова, министър на околната среда и водите, обявиха пред медиите началото на серия от информационни семинари за учители и експерти, посветени на обучението в областта на биологичното разнообразие. Инициативата на Представителството на ЕК е част от информационна кампания "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него”.     В рамите на  три двудневни информационни семинара, организирани съвместно с  Регионалния екологичен център за Централна и Югоизточна Европа,  в София (25-26 май 2010), Габрово (7-8 юни) и Враца (17-18 юни 2010) ще  бъде представена европейската кампания на опазване на биологичното разнообразие и новите подходи в образованието за околна среда.

На пресконференцията г-жа Златанова обяви и старта на конкурс за ученически видеоклип по повод международната година на биологичното разнообразие "Ние всички сме част от него". В конкурса могат да участват всички ученици в България на възраст между 15 и 19 години. Всеки кандидат може да подаде един видеоклип с максимална продължителност от 2 минути,  който отразява темата на конкурса като представя възгледа на автора за състоянието на биологичното разнообразието в България и/или човешките дейности, свързани с неговото опазване.

След изтичане на крайния срок за подаване материали на DVD - 10 септември 2010 - независимо жури ще определи 10 финалисти, измежду които ще се изберат трима победители, които ще получат следните награди:

Първо място: видеокамера (на стойност около 500 €)

Второ място: фотоапарат (на стойност около 300 €)

Трето място: мобилен телефон (на стойност около 150 €)

Правила

Формуляр

Победителите ще бъдат обявени на обществено събитие в София, което ще се проведе през ноември 2010 г.  Пълните условия на конкурса ще можете да откриете сайта на Представителството: http://ec.europa.eu/bulgaria/index_bg.htm.

Отдел “Преса и медии”

Представителство на Европейската комисия в България 

Тел.: 02/933 53 38

 


Страница 90 от 91