Начало

Отлично представяне в „Ключът на музиката“ - класирани за национален етап ПДФ Печат Е-мейл

11 DИ през тази учебна година, учениците от IV, V, VI и VIIклас на СУ "Вичо Грънчаров", по традиция се включиха в Националното състезание "€žКлючът към музиката", организирано от МОН в три кръга - общински, областен и национален. То дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в началния етап на основната образователна степен, както и в първите два класа на средната образователна степен. "Ключът на музиката" съдейства за обобщаване и осмисляне на учебното съдържание по музика в задължителната и общообразователната подготовка и създава условия за изява на всички, които участват в конкурентна среда.

На 22.02. 2019 г. се проведе Областният кръг, домакин на който бе училището. За него се класираха дванадесет ученици от училището - седем от IV "в" клас, двама от V клас, двама от VI клас и един от VII клас.

Учениците на г-жа Даниела Велчева от IV "в" клас, показаха отлични резултати и от 37 участници в областния кръг, 6 се класираха за националния, който по традиция ще се проведе в АМТИИ гр. Пловдив на 23.03.2019 г.. Това са Габриела Шумкова с 87 т./ втори в областта резултат/, Деа Щаракова - 83 т./ пети резултат/, Теодора Ладинова - 82 т. /шести резултат/, Георги Василев и Румен Попов със 78 т. и Стефан Чукурлиев - 75 т.

Поздравления за чудесното представяне и успех в националния кръг!