ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Деца нарисуваха представата си за здравословен начин на живот ПДФ Печат Е-мейл

1 izlogbaIMG 3760Какво знаят за здравословния начин на живот представиха в рисунки деца със специални образователни потребности от СУ "€žВичо Грънчаров". Днес в училището бе открита изложба, която момчетата и момичетата на възраст от I до X клас са подготвяли през последния месец. Заниманията се провеждаха в Ателие за рисунка в СУ "Вичо Грънчаров", а конкретната тема, залегнала в творбите на децата, бе "Аз живея здравословно". На откриването присъстваха и родителите на изявяващите се деца, които споделиха своето възхищение от добрата съвместна работа. Пожелаха си повече съвместна работа в различни направления на изкуството.

Ателието в СУ "Вичо Грънчаров" бе организирано като част от събитията, с които РЗИ във Велико Търново се включва в изпълнението на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 - 2020.

15 izlПълноценното хранене, движението, вредата от цигарите и алкохола представиха в творбите си децата. За усилията си и за прекрасните рисунки те получиха подаръци от РЗИ във Велико Търново. Уважението си към момчетата и момичетата, към техните родители и техните преподаватели и това, което правят, за да стане светът по-добър, изказа и зам.-кметът Йорданка Кушева.

http://regnews.net/bg/detsa-ot-su-vicho-grancharov-narisuvaha-predstavata-si-za-zdravosloven-nachin-na-zhivot/#.XJI6mCIzbcs

 
Оценка за учителите в училището ПДФ Печат Е-мейл

12 IMG 3752Учителите и екипът на проекта "Единни и толерантни към интеграция", който се изпълнява от СУ "Вичо Грънчаров" в партньорство с училище от с.Дончево, община Добрич бяха поканени за участие в мобилност в гр. София. Провежда се по нова иновативна технология и е част от проект "€žEthnic minority integration school hub", финансиран по програма "Еразъм+", Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики, Училищно образование. Партньори по проекта са "Eurothink" - Център за европейски стратегии, Скопие, Северна Македония и Начално училище "Сан Карлос", гр. Мадрид, Кралство Испания.

Една от основните дейности и важна част от проекта и програмата на провеждащото се събитие е провеждането на Уебинари за всяка мобилност.. Предвидени са три мобилности -в София, в Скопие и в Мадрид, свързани със събирането и адаптирането на добри практики за повишаване на уменията и компетенциите на представители на пряката целева група. В края на проекта ще се издаде и електронен Наръчник за добри педагогически практики за образователна интеграция, който ще бъде официално представен на Заключителна конференция в град София.

111 IMG 3749Участието на учителите от СУ"Вичо Грънчаров" им дава възможност за усвояване на нови умения и проучване на добрите практики от други училища в българия и Европа.

Този Уебинар обединява видеоконференции в облак, онлайн срещи, групови съобщения и софтуерно дефинирано решение за конферентна зала в една платформа. В него участват директори, учители, медиатори, педагогически съветници и психолози от България, Македония и Испания, като обменят добри практики, споделят за работата си, проблеми, техните решения, говорят за постиженията на своите ученици и за своите собствени като експерти.

Дейността е част от заложената стратегия на училището за използване на технологиите в съвременното преподаване на материала адаптиран с иновациите в ИТтехнологиите.

http://regnews.net/bg/su-vicho-grancharov-uchastva-v-proekt-s-partnori-ot-sofiya-skopie-i-madrid/#.XIuHfiIzbcs

 
Националната олимпиада по информационни технологии ПДФ Печат Е-мейл

11 MilenaIMG 0123Призови места за нашите участници на областен кръг на Националната олимпиада по информационни технологии

На областния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии в град Велико Търново, Ралица Бончева и Даяна Дебелцова от V клас, със своя проект, се класираха на трето място в направление Мултимедия. Достойно се представи и Васил Симеонов от V клас, който зае пето място в класацията в същото направление. Поздравяваме нашите малки участници за отличното им представяне и им пожелаваме много бъдещи успехи в областта на ИТ!!!

http://regnews.net/bg/petoklasnichki-ot-su-vicho-grancharov-zaeha-treto-myasto-v-olimpiada-po-it-/#.XIju7iIzbcs

 
Първо място в конкурс „Пространство и време“ за ученик от СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

111 20190307 141147На третото издание на ученическия конкурс "Пространство и време", организиран от Академия за лидери при Историческия факултет-ателие "€žИстория и памет", с подкрепата на студентски съвет на ВТУ "СВ. Св. Кирил и Методий", дванадесетокласникът Християн Хинков завоюва първо място. В оспорвана борба между 113 участници от цяла България, допуснати до публична защитата са 55.. На защитата с есе на тема: "Че и ний сме дали нещо на светът, на вси Словене книга да четът", Християн заема първата позиция с оценка отличен 6,00. С това постижение е приет за студент в историческия факултет на ВТУ "СВ. Св. Кирил и Методий".

Значимо е и представянето на Сияна Димитрова и Яница Томова, ученички от ХІ клас на СУ "Вичо Грънчаров". За своите разработки момичетата получават много добри оценки.

За достойното представяне на учениците имат принос техните преподаватели Росица Петрова и Ивалинка Рачева. Ръководителките бяха удостоени с грамоти за провокиране на интереса на младите хора към историята на българския народ и държава и нейното съвременно географско пространство.

Ученическият конкурс "€žПространство и време" дава възможност за осъществяване на обмен на добри практики между институциите училище-университет.

http://regnews.net/bg/hristiyan-hinkov-ot-su-vicho-grancharov-specheli-parvo-myasto-v-konkursa-prostranstvo-i-vreme/#.XIEvMCIzbcs

 
Отново сред първите на Областния кръг на олимпиадата по български език и литература ПДФ Печат Е-мейл

11 bel IMG 3741Интерес към олимпиадата по български език и литература изявиха 36 ученици от V - XII клас. За Областния кръг се класираха 7 ученици, които достойно представиха училището и своите преподаватели. Ученичката от VI клас Полина Александрова завоюва първо място в своята възрастова група, а Мариела Стоянова и Светлозара Колева се доближиха до нейния резултат.

На Йоана Димитрова от VII клас не й достигна малко, за да се класира за участие в Националния кръг. За съжаление от Великотърновска област няма представители за участие в последния кръг на олимпиадата.

Трето място завоюва и петокласничката Ралица със своя трансформиращ преразказ.

При най-големите - Йоана Мутафчиева от XII клас, постигна много добър резултат.

Традиционно нашите ученици се представят отлично на олимпиадата по български език и литература. Да им пожелаем все така да милеят за родния език и да откриват нови светове чрез художествените творби.

 
Състезание по правопис на английски език „Spelling Bee 2019” ПДФ Печат Е-мейл

1 4Училищният кръг на националното състезание по правопис на английски език "Spelling Bee 2019" се проведе на 01 март 2019. То се организира от фондация "Корпус за образование и развитие -“ КОР ПлюС" и е под патронажа на Министерството на образованието и науката с подкрепата на фондация "Америка за България". Целта му е да стимулира изучаването на английски език чрез забавни и интерактивни дейности. Имаме удоволствието да съобщим, че 15 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" на възраст от 10 до 14 години за поредна девета година се включиха в надпреварата.

Тази година "€žSpelling Bee 2019"€ се проведе под надслов "Вее Better Together". Думата "€žbee" в превод от английски означава "пчела"и по звучене наподобява думата "be" да бъда, бъдете, с други думи посланието към всички участници беше: "Бъдете по-добри заедно" В официалното приветствие, отправено към децата, те бяха насърчени да бъдат по-добри и по-превъзходни, когато са заедно, когато учат, играят, смеят се, мечтаят заедно, помагат си един на друг, уважават се един друг, изпреварват се да вършат добри дела заедно.

Атмосферата на състезанието беше вълнуваща и наситена с приятни емоции. Всички участници се включиха с желание и усърдие и показаха своите знания по английски език, подкрепяни от публиката. Благодарим им за положените усилия, смелостта и ентусиазма. Виктория Костова от Va клас заслужено спечели победата, a нейн достоен подгласник стана Пламен Николов от IVаклас. Двамата финалисти ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 24 март в гр. Велико Търново. Да им пожелаем нова енергия и заряд, за да могат да мерят сили с най-добрите в областта.

http://regnews.net/bg/15-uchenitsi-ot-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-uchilishtniya-krag-na-spelling-bee-2019/#.XH5Xe8Azbcs

 


Страница 5 от 113