ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

С голямо българско хоро започна Мартенският базар в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1185horoЗа втора поредна година в СУ "Вичо Грънчаров" се изви хоро в навечерието на Националния празник. Учениците и учителите посрещнаха деня, облечени в народни носии.

На Първи март бе организиран и благотворителен базар. На него се предлагат ръчно изработени мартеници, като инициативата за базара е на участниците в проекта "€žЕдинни и толерантни към интеграция" и на тазгодишните абитуриенти на СУ "€žВичо Грънчаров". Сумата, която бе събрана, е на стойност 350 лева. Събраните средства ще отидат за знаме на училището.

Чрез състоялите се инициативи бе затвърден стремежът на педагозите да научат децата на приемственост.

http://regnews.net/bg/

pochitta-kam-balgarshtinata-obedini-uchenitsite-v-su-vicho-grancharov/

#.XH5XJ8Azbcs

 
Мартеничките на второкласниците от СУ "Вичо Грънчаров" отлетяха до далечна Испания ПДФ Печат Е-мейл

1 mart 20190221 104105Червено-бяла нишка на приятелството вече свързва учениците от II В клас с децата от българското училище "Родна реч" в Тудела, Испания.

Второкласниците се трудиха цяла седмица и с много обич и старание направиха мартенички за своите връстници. Те са в цветовете- на българския трибагреник и прелетяха близо 3 000 км, за да зарадват точно за 1 март нашите малки сънародници и техните учители.
Българско училище " Родна реч" е създадено преди 1 година към и с подкрепата на Културна асоциация на българите в Навара "Орфей БГ".
В него учат около 40 деца на възраст от 3 до 18 години от региона на гр. Тудела, провинция Навара. Изучават се български език и история на България.
Часовете се провеждат всяка събота. Освен изучаване на българския език възпитаниците му съхраняват българските традиции и обичаи. Отбелязват с богата
програма с български стихове, песни и танци всеки празник, украсяват сурвачки, боядисват яйца. На 2 март предстои да отбележат Националния празник
на Република България на тържествен фестивал, който ще продължи с инициативата "Пробуждане с хоро". Възпитаник на СУ"Вичо Грънчаров" е преподавателят по българска история и изобразително изкуство Цветелин Панев.
Мило писмо придружава мартеничките. С него второкласниците подават ръка за приятелство на своите връстници. То ще продължи и в бъдеще със съвместни конферентни видеоразговори, още празнични инициативи и споделени моменти от училищния живот. Защото българският дух е жив и е навсякъде по света, където се чува българска реч и където туптят български сърца!
Честита Баба Марта, сънародници! Бъдете здрави и щастливи, съхранявайте нашия език, традиции и дух навсякъде по света!
 
Златен медал за Никол Савова в ски ориентирането ПДФ Печат Е-мейл

11 Nikol IMG 3634Никол е ученичка в V а клас на СУ "Вичо Грънчаров". До преди година се състезаваше в спортната акробатика, но случайността я среща със ски-ориентирането. От една година се състезава в клуб по ски-ориентиране в град Лясковец. Любовта и желанието към новия спорт я извежда на челни позиции в републиканското първенство и завоюва заслужено ЗЛАТЕН медал на републиканския турнир по ски ориентиране/щафета/ проведен във Велинград от 22-24.02.2019 г. Самата Никол споделя: "Чувствам самият клуб като семейство и това ми дава сили в надпреварата".

Пожелаваме и нови успехи!

 
Покана ПДФ Печат Е-мейл

pokana

 
УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ КАЗАХА „ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА!“ В ДЕНЯ НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА ПДФ Печат Е-мейл

za 111Най-малките от СУ "Вичо Грънчаров"се включиха активно в инициативата за противодействие на тормоза в Деня на розовата фланелка. Учениците от IIв клас изработиха розови хартиени сърца, които подредиха във формата на тениска. Заедно с първокласниците проведоха игра "Нишката на приятелството". Чрез нея демонстрираха как може да направим добро и изпратиха своите послания за толерантност, взаимопомощ и уважение.

Учениците от начален етап изработиха табло с мото "Не на подигравките". Второкласниците се включиха в изработването на хартиени фланелки за всяко дете. Посланието им бе: "Не на тормоза, но не за ден"!

Третокласниците представиха табло с примери за толерантност, написани върху изрязани детелини и детски ръчички.

11da 20Шестокласниците казаха "Стоп на тормоза", като залепиха розови стикери на блузките си. Седмокласниците демонстрираха игра, чрез която показаха здравината на приятелството. Те заплетоха мрежа от прежда и върху нея поставиха различни предмети. Посланието бе: "Заедно можем повече!". Те продължиха с играта "Влез в обувките на другия", като влизаха в различни роли, за да се поставят на мястото на дете, което е тормозено.

Учениците от гимназиален етап също се включиха активно в инициативата, като се информираха за различните форми на тормоз, проведоха беседи по класове. Заедно със своите ръководители залепиха розови стикери и облякоха розови фланелки, за да покажат важността на своето послание: "Да бъде светлина!"

Родителите също подкрепиха инициативата, като беседваха с децата в час на класа.

https://www.facebook.com/

events/303074377064971/

permalink/309986259707116/

http://regnews.net/bg/

v-denya-na-rozovata-flanelka-uchenitsite-ot-su-vicho-grancharov-kazaha-da-bade-svetlina-/

#.XHaH28Azbcs

 
Дъжд от медали за учениците от начален етап в състезанието на Многознайко "Родна реч" ПДФ Печат Е-мейл
1medali znaikoТова е поредното отлично представяне на учениците от начален етап. В провелото се на 13 февруари 2019 г. състезание "Родна реч" участваха 34 ученици, които показаха отлични знания по български език и литература.
Златни медали за първо място получиха трима първокласници: Кристина Енчева, Сияна Първева и Християн Димитров; шест второкласници: Виктория Иванова, Евгения Крусева, Елица Иванова, Йоана Славчева, Мария Костадинова,Ясмин Живкова. Златните медалисти в трети клас са Елеонора Петкова и Зорница Стефанова.Сребърни медалисти в състезанието са‚ първокласникът Михаел Григоров, второкласникът Даниел Иванов и четвъртокласниците Рая Панова и Румен Попов. Бронзови медали за трето мястоот първи клас получиха Пламен Петров и Теодора Иванова. Всички състезатели бяха наградени с грамоти за достойно представяне.
Браво, знаещи и можещи момичета и момчета! Успех в предстоящите състезания!
 


Страница 6 от 113