ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Йоан Стефанов спечели злато ПДФ Печат Е-мейл

1 900Йоан е ученик в СУ "Вичо Грънчаров" и тренира бокс от 4 години. Според Мутафчиев, заедно с Диляна Петрова, Йоан е най-бързо развиващият се боксьор на клуба. Още четири момчета работят много здраво и след месец ще ги пуснем на Ученическото в Плевен. Надявам се поне част от тях да реализират добрия си потенциал, сподели треньорът.

Състезателят на Боксов клуб "Локомотив" - Горна Оряховица и ученик в нашето училище, спечели шампионската титла в кат. 48 кг от Държавното лично-отборно първенство за юноши. Това е втора титла за 16-годишния Йоан, който е печелил златото и от Ученическото първенство по бокс.

Жребият беше на страната на Йоан и той започна направо във втория кръг, където победи с 3:0 съдийски гласа Кирчо Герасимов от Бургас. Финалът противопостави горнооряховчанина на техничния състезател на "Славия" Мартин Недялков. Съперникът на Йоан беше много добре подготвен и в първия рунд играта беше равностойна. В следващите два рунда обаче нашето момче изпълни точно тактиката ни и успя да пречупи противника си. Така дойде и победата с единодушно съдийско решение, коментира Захари Мутафчиев. Освен от победата съм много доволен от видимото израстване на Йоан, който дръпна много в последните месеци, каза още треньора.

Браво, Йоан! Бъди все така упорит и постигай още много успехи!

 
Eсенно залесяване с участието на ученици, родители и учители ПДФ Печат Е-мейл

viber изображение 2021 10 21 16 38 57 564Урок по залесяване.

Третокласниците от горнооряховското СУ "Вичо Грънчаров", както и техните родители и учители, участваха в открит урок по залесяване, организиран от ТП Държавно горско стопанство Горна Оряховица. Денят протече с много игри и подаръци за децата, а служителите на стопанството запознаха малките любители на природата с лесовъдската професия.

Учениците и техните родители се включиха в планираното за 2021 г. есенно залесяване на местността Божур поляна. Десетки контейнерни фиданки от Черен бор, произведени в горски разсадник "Джулюница" към ДГС Горна Оряховица, бяха засети в предварително подготвени за целта места. Разсадникът е включен в списъка на горските разсадници с национално значение и е една от големите гордости на стопанството.

Това не е първият път, в който служителите на ДГС Горна Оряховица организират екологични инициативи с участието на ученици от СУ "Вичо Грънчаров". Традицията продължава много години назад и след кратко прекъсване тази година бе възобновена. Учителите, учениците и техните родители са категорични, че ще участват в подобни прояви и в бъдеще, като планират още напролет да посетят горски разсадник "Джулюница", за да се запознаят с разсадниковото производство.

 
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

imagesВ изпълнение на т. 4 от РД09-3596/20.10.21 на Министъра на образованието, във връзка с данни от РЗИ за достигната 14-дневна заболеваемост между 500 и 750 на 100 хиляди души население, учениците от СУ "Вичо Грънчаров" преминават в режим на обучение на ротация по график - присъствено и обучение в електронна среда:

График за продължителността на учебни часове за синхронно обучение от разстояние в електронна среда

 
100 години БМЧК ПДФ Печат Е-мейл

КОЛАЖ БМЧКВсички ние - младежите от Българския младежки червен кръст, вярваме, че можем да превърнем света в едно по-добро място. А с навършването на един цял век, все повече разбираме, че в тази необятна Вселена има милион други светове и всеки един от тях се нуждае от внимание и грижа. Струва си да помагаме, да даряваме и да търсим промяната в себе си и в света около нас. Да си доброволец е начин на мислене. Веднъж да станеш доброволец, оставаш такъв за цял живот!

 
Нулеви отпадъци ПДФ Печат Е-мейл

viber изображение 2021 10 16 09 53 05 402Учениците от СУ "€žВичо Грънчаров" се включиха в акция за събиране на хартиени отпадъци по Проект №BG16М10Р002-2.009-0045-С01 "Община Горна Оряховица ще работи за общество с "нулеви отпадъци" по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.". Дейностите в проекта са насочени към насърчаване разделното събиране и увеличаване на количеството събрани и предадени за рециклиране отпадъци от хартия и картон, намаляване на отпадъците от пластмасови изделия за еднократна употреба и подготовка за повторна употреба на отпадъци от текстилни облекла, генерирани на територията на Горна Оряховица.

Най-много стара хартия предадоха първолачетата от I "а"клас -159 кг., след тях се нареждат 1 "б" с 61,5 кг., децата от група на ресурсно подпомагане - 60 кг и Раховчетата от III "б" клас с 55,500 кг. Общото количество за училището е 463,800кг.

 
Един по-различен час ПДФ Печат Е-мейл

6 10 Velcheva nТази седмица часът на класа на учениците от III "б" клас, с класен ръководител Даниела Велчева, бе по-различен. Запознаха се с устройството на велосипеда и правилата, които трябва да спазват при управлението му.
Приложиха на практика наученото, като караха електрически велосипеди марка "INfinit мосел Retro", с които разполага нашето училище.
С помощта на г-н Караиванов, преподавател по Физическо възпитание и спорт в нашето училище и по-големите батковци, малките Раховчета се забавляваха истински, учейки се да карат тези "големи" и "яки" колела.
Научиха и упражниха основните правила при качване, тръгване и спиране на велосипеда, къде и как трябва да се движат като участници в движението.
Надяват се до пролетта да пораснат още малко и краката им по-лесно да стигат педалите и да организират състезание за най-добър велосипедист.

 


Страница 6 от 155