ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Oлимпиадата по български език и литература ПДФ Печат Е-мейл

Отлично представяне и първи резултати на областния кръг на олимпиадата по български език и литература за ученици от СУ "Вичо Грънчаров"

06 04 news 99 1За поредна година нашите ученици от V и VI клас се класират в челните места на областния кръг на олимпиадата по български език и литература. На първо място, с 28 точки от 30 максимални, се класираха Искра Йорданова Йорданова от V"€žб€" клас и Павлина Маринова Станчева от V"в"€ клас, а Мартина Ивелинова Григорова от VI €ž"б" се нарежда на престижното 3 място в областта.

Много достойно се представиха всички петокласници и шестокласници от училище, които участваха в състезанието: Игнат Игнатов от V"€žа"€, Александра Шумкова и Калоян Капнилов от V"б", Денислав Христов от V"в"и Мирослава Цанкова от VI"а"€ клас.

Въпреки, че обучението се провежда от разстояние в електронна среда, момичетата и момчетата показаха отлични знания и мотивация.

Поздравления за достойното представяне на нашите ученици и техните учители Пепа Колева и Петя Русева! Поздравления за Вас, родители!

 
Националната телефонна линия за деца ПДФ Печат Е-мейл

telefon1Националната телефонна линия за деца 116 111 /НТЛД/ е създадена през 2009 г. Тя е с хармонизиран европейски номер и осигурява информиране, консултиране и помощ на деца.

Децата, техните родители, учители, треньори, възпитатели и други професионалисти, с които децата учат, спортуват, танцуват и прекарват време е уместно да знаят, че съществува възможност да бъдат изслушани, подкрепени и насочени от консултантите на НТЛД 116 111 безплатно, 24 часа, седем дни в седмицата.

 
Бъдещето засажда бъдеще около СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

02 04 zasagdane nВ часа по околен свят Раховчетата от II"б"клас, с класен ръководител Даниела Велчева, работиха по проект на тема "€žОбичам и пазя природата". Разделиха се на екипи, като имаха възможност да изберат един от два варианта: "Искам да уча в чист и красив дом" или "Искам да уча в чисто и красиво училище". Всички екипи предложиха много интересни и оригинални идеи, реализацията на които, ще помогне да живеем в по-чиста и красива природа.

Второкласниците се обединиха около идеята да засадят дръвчета около училище, за които да се грижат. Има поне 21 причини, за да се засади дърво , но стара българска поговорка казва, че през живота си човек трябва да направи 3 неща : да засади дърво, да отгледа дете и да съгради дом.

Заедно със своите родители, класния си ръководител и директора на СУ "Вичо Грънчаров" Нели Атанасова, те направиха първата крачка към изпълнението на това поверие. Посадиха около училището 4 фиданки канадски червен дъб, за които ще се грижат. С това поставиха началото на поредица от инициативи, които ще посветят на опазването на природата в нашия град и нашата планета Земя.

http://danielavelcheva2.weebly.com/1043107210831077108810801103.html

 
Достойно представилите се деца в пролетния кръг на международния турнир "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ" ПДФ Печат Е-мейл

Кристина Енчева 3аПоздравяваме достойно представилите се деца в пролетния кръг на международния турнир "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"!

Златни медали блестят в ръцете на Кристина Енчева-IIIа клас и Пламена Димитрова-Iа клас.

Денислава Бочукова Радослав Гатев и Ивона Русева Виктор КаневСребърен медал заслужи Денислава Бочукова от IIб клас, а бронз спечелиха Радослав Гатев и Ивона Русева от IIб клас.

Сертификати за участие получиха Никол Димова-Iа клас, Виктор Канев-IIб клас и Християн Димитров-IIIа клас.

*

Християн Димитров 3аПламена Димитрова Никол Димова 1аПожелаваме на всички участници и техните преподаватели още много успехи!

 
Поредните отличия за Ивона Русева от II „б“ клас ПДФ Печат Е-мейл

1medali8 nНа 20 и 21 февруари се проведоха две онлайн математически състезания - "Първи стъпки към върха- 12 кръг" и "Математик - умник- 11 кръг". "€žМатематик- умник" е състезание насочено към деца, които имат засилен интерес към математиката, надграждат знанията си с допълнителни занимания и имат състезателен дух. "Първи стъпки към върха" е състезание за ученици, които всеки ден откриват красотата на математиката. Задачите са върху учебния материал. Ивка от II "б" клас, с класен ръководител Даниела Велчева участва и в двете състезания. В "Първи стъпки към върха" се класира на I-во място и получи златен медал, а в "Математик- умник" - на II-ро място и е удостоена със сребърен медал. През месец април ще се проведат следващите кръгове от състезанията.

Поздравяваме Ивка и желаем още успехи!

 
Информирани и здрави ПДФ Печат Е-мейл

тубСветовният ден за профилактика на туберкулозата - 24 март беше отбелязан днес СУ "€žВичо Грънчаров" в електронната платформа Microsoft Teams. Проведе се информационна кампания и виртуално подреждане на дървото на туберкулозата - рискови фактори, пътища на заразяване, симптоми, за да се получи цялостната картина, описваща болестта. Учениците от IXа клас Йоана Димитрова, Теодора Янчева и Даяна Янчева, заедно със своите учители и медицинското лице в училището - Жанета Николаева проведоха разяснителна беседа и обучение по темата. Представена беше и презентация с акценти за природата на заболяването и профилактиката му.

24 03 20210324 084937Целта е да се привлече вниманието към този сериозен проблем, който е с особена значимост за общественото здраве. Основното послание на Световния ден е да се обединят усилията за ограничаване на заболяването чрез осведоменост за рисковите фактори, необходимостта от профилактика, ранната диагностика и адекватно лечение.

Туберкулозата е най-разпространеното инфекциозно заболяване в света. Екипът на СУ "€žВичо Грънчаров", като част от голямото семейство на проекта "€žУчилища за здраве в Европа", училища утвърждаващи здраве, представи пред училищната общност, че за превенция на заболяването е необходимо да живеем здравословно, да се храним правилно, да оптимизираме своята двигателна активност и да спазваме хигиенни норми.

Информираността на младите хора е част от профилактиката и популяризирането на здравословния начин на живот - ЖИВОТ БЕЗ ТУБЕРКУЛОЗА.

 


Страница 10 от 155