СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица
ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Да пазим традициите ПДФ Печат Е-мейл

1 IMG 3093Участниците в групата ,,Български празници и обичаи"€ по проект ,,Твоят час" се включиха с желание в организирания благотворителен базар на мартеници, организиран от Ученическия съвет при СУ,,Вичо Грънчаров"€. Много творчество вложиха при изработването на мартениците. Те усукваха бял и червен конец с мисълта, че ще донесат радост не само на тези, които ще си я закупят, но и че са добротворци. И ако за съвременния българин мартеницата е преди всичко традиция и символично пожелание за здраве и късмет, то петокласниците вярваха, че тя е амулет, който предпазва хората, къщата и цялото стопанство от ,,злите сили"€ на отиващата си зима. Учениците от групата подготвиха изненада и за своите съученици, закичвайки ги с мартеници, с пожелание да бъдат здрави и засмени. Традиционни мартеници бяха подарени на госпожа Нели Атанасова, директор на училището и учителите.

Участници от групата се включиха и в откриването на изложбата от мартеници в Младежки дом, град Горна Оряховица

 
Послание за съхраняване на българският дух ПДФ Печат Е-мейл

3 mart IMG 3101В чест навършването на 140 години от Освобождението на България, ученици и учители от Средно училище "Вичо Грънчаров" отпразнуваха светлия празник с послание за съхраняване българския дух, култура и традиции. Ентусиастите бяха облечени в народни носии с неповторими български шевици, пазещи вечния спомен от времената на робство, борба и жаждата за свобода.

В началото бе произнесено слово, от председателя на ученическия съвет, за свободата, постигната с кръвта на хиляди българи. Под звуците на химна на Република България бе издигнато знамето, а учениците от начален етап направиха мозайка, издигайки в ръцете си цветовете на трибагреника, образувайки едно "живо знаме"€.3 mart IMG 3103Събитието продължи с народни хора, в които с желание се включиха ученици от 1 до 12 клас и техните учители. Чрез тях участниците изразиха обичта си към българските традиции и съпреживяха емоцията, бъдейки част от поставянето на една нова. Водещият хорото, държеше в ръка българското знаме, а музика съпътстваше тези, които не престанаха да носят трепетите на патриотизма в сърцата си, които гордо напомниха името БЪЛГАРИЯ.

http://uchilishta.bg/schools/news/1012

 
„Осми март“ ПДФ Печат Е-мейл

pokana 8 mart06032018Осми март е ден на мама

но какво да й даря,

та за грижата голяма

аз да й благодаря?

Огърлица от шестици

ще й дам за тоя ден.

Нека всички ученици

да направят като мен!

Асен Босев

Какво да и подарим, с какво да я зарадваме ?!

Ако се чудите-ние ще Ви помогнем, прекрасни деца !
Заповядайте на осми март от 18.00 часа в Актовата зала на училището да изживеем прекрасни моменти! ...

 
Spelling bee ПДФ Печат Е-мейл

logo bee

Поради обявяване на 1 и 2 март за неучебни дни, състезанието Spelling bee в СУ "Вичо Грънчаров" ще се проведе в четвъртък, 08.03.2018 от 14:30 часа в 306 кабинет.

Подготвяйте се!

Очакваме Ви!

 
Честит 3-ти март! ПДФ Печат Е-мейл

3 martЧестит национален празник!

Нека помним, нека бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух!

от екипа на СУ "Вичо Грънчаров"

 
СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

snow 3065369 340

ПОРАДИ ТЕЖКИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ И ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № 656/27.02.2018 Г. НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА 1 И 2 МАРТ 2018 Г.СА НЕУЧЕБНИ ДНИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ". Предвидените дейности и мероприятия в тези дни се отлагат за 06.03.2018 г.

 


Страница 10 от 98