ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Ученици от Х „А“ клас при СУ „Вичо Грънчаров“ посетиха Химическо поделение – гр. Г. Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

1received 278705463056117Учениците от Х "€žА" клас на СУ "€žВичо Грънчаров" проведоха нетрадицианен час, участвайки в деня ня отворените врати във военното поделение на химически войски в град Горна Оряховица. Посещението им е във връзка с планирани инициативи в училището, свързани с кариерното ориентиране на младите хора.

Кадрови войници и офицери запознаха учениците с оръжия за атака и отбрана. Децата получиха информация за "Напалм" оръжие, характерно за химическите войски. Десетокласниците имаха възможност да се упражнят в разглобяването и сглобяването на пистолет "Макаров" и автомат "Калашников". Военните служители направиха демонстрация на военните машини "€žМаяк" и ЗИЛ 131 с душови установки за дезинфекция и десинсекция. Показана беше и ролята на автомобилът "Полева баня" и функцията му по обеззаразяване на терена.

Развълнувани и доволни от практическото занятие учениците благодариха на войниците и офицерите от военното поделение на химически войски в град Горна Оряховица.

 
10.04.2019 г. - Дeн на отворените врати ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

1 klas2019

На 10.04.2017 г. от 8,00 до 17,00 часа - Дeн на отворените врати със свободен достъп за запознаване с материалната база на училището и възможност за посещаване на учебни часове в начален етап.

17,30 часа - информационна среща в Актова зала.

Каним всеки, който проявява интерес към нетрадиционното и професионално обучение !

За бъдещите първокласници на училището е осигурена целодневна лятна занималня за месеците юни и юли!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 
Награди в областта на музиката ПДФ Печат Е-мейл

Preslava GeorgievaKristina EnchevaВ продължение на три дни в Свищов се проведе петнадесетото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "€žЗвездици за Лора"€. Участниците се състезават в три възрастови групи, като за всяка група се присъжда първа, втора и трета награда диплом и плакет-статуетка.

Награда за цялостно перфектно представяне в конкурса спечели Преслава Георгиева от шести клас на СУ "Вичо Грънчаров". В оспорвана надпревара със 120 участници Преслава получи специалната награда за изработване на собствен видеоклип от видео платформата "€žБългарски музикални таланти".

Пореден успех за Кристина Енчева от Ia клас на СУ "Вичо Грънчаров" с вокален педагог Стела Дойкова.

Криси завоюва първо място в своята възрастова група и право за участие на гала концерта в същия конкурс, както и покана за участие в италианския конкурс "Магиа Италиана".

Организатори на конкурса "Звездици за Лора" са бащата на Лора - Илиян Николов, Община Свищов, ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856"€ и фондация "€žАнгели от Лим"

 
Успех в математическо състезание ПДФ Печат Е-мейл

logo EVrop KenНационалното математическо състезание "€žЕвропейско кенгуру"става все повече популярно за учениците. По регламент за 60 минути трябва да се решат 26 логически задачи, като 24 от тях са с избираем и 2 със свободен отговор, а максималният брой точки е 100. Областния кръг, разделени в осем възрастови групи сили премериха 996 ученици. Особено силна бе конкуренцията при първокласниците, при които традиционно участниците са най-много. Възпитаничката на СУ "€žВичо Грънчаров" Кристина Емилова Енчева от I се класира на трето място, изпреварвайки повече от 220 свои връстници. С резултат 65 точки тя изостана само на две точки от победителя. Отлично се представи също Светлозара Колева от VI а клас с 83 точки. Учениците от VII клас Стефан Попов и Йоана Димитрова съответно със 77 и 75 точки заеха достойно четвърто и седмо място в своята група VII-VIII клас, състезавайки се с 88 ученици, голяма част от които от Математическата гимназия. Да им пожелаем да са все така упорити, любознателни и да постигат още по-големи успехи.

 
Кое хранене е здравословно и как влияе то на децата? ПДФ Печат Е-мейл

1Tanja0Здравословното хранене осигурява на децата възможност да растат здрави, силни и умни. Изграждането на здравословно хранително поведение и навици е много важно и започва в семейството. Учениците от вторите класове, с класни ръководители Татяна Георгиева, Миглена Димитрова и Мариета Панева, доизградиха своите представи и систематизираха своите знания по темата в часовете по околен свят. В тяхна помощ и съдействие бе организирана среща- разговор и с медицинското лице в училище г-жа Жанета Кулова –Николаева на тема "Здравословното хранене - ключ към добро здраве и успех в училище". Чрез съдействието на РЗИ - Велико Търново по програма "Здрави деца в здрави семейства", учениците получиха забавни образователни книжки, в които са отбелязани 12 важни правила за здравословен начин на живот и попълниха тест с избираеми отговори за оценка на избора по отношение на начина на живот. Резултатите показаха,че малките ученици вече имат изграден базов вкус, знаят какво обичат и какво не, кое е здравословно и кое вреди на здравето. Включихме се в този проект, защото надеждната, вярна и точна информация е от значение за родителите. Сега е моментът да подкрепим своите деца в предпочитанията им, да ги запознаем по-рано с повече здравословни храни, които те да търсят и обичат занапред.

 
Първокласничка от СУ „Вичо Грънчаров" в топ 3 математици в област Велико Търново ПДФ Печат Е-мейл

15matematiakС най-добър резултат на националното математическо състезание "€žЕвропейско кенгуру" сред учениците от всички училища в 1-зи клас з градовете Горна Оряховица, Велико Търново и Лясковец се класира възпитаничката на горнооряховското училище СУ "Вичо Грънчаров" Кристина Енчева. Класирането й отрежда престижното 3-то място със 65 точки от 224 участници от първи клас в област Велико Търново, изпреварена само с 2 точки от ученик от Павликени и с 1 точка от първолак от гр. Свищов. Областният кръг на състезанието се проведе на 23 март 2019 г. и в него взеха участие ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна.

Кристина, която е ученичка в първи"€žА" клас на СУ "Вичо Грънчаров", с преподавател г-жа Ваня Недкова, наскоро направи кай-високото постижение сред първокласниците в Горна Оряховица като взе единствения сребърен медал в града от зимния кръг на международното математическо състезание "Математика без граници" в което се състезаваха 3923 първолаци от цял С8ЯТ.

Да поздравим Криси за отличните резултати!

http://regnews.net/bg/parvoklasnichka-ot-su-vicho-grancharov-e-v-top-3-na-matematitsite-v-oblast-veliko-tarnovo/#.XKR9K1Uzbcs

 


Страница 10 от 122