ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Златен медал за отбора по волейбол ПДФ Печат Е-мейл

FB IMG 1542891515590На 18,19, 20 и 21.11.2018 г. се проведе общински етап на ученически игри по волейбол .

В групата на големите участие взеха отборите на юношите и девойките с ученици от 10 - 12 клас , а в групата на малките с ученици от 6 и 7 клас .

След оспорвани двубои в голямата група на юношите и девойките нашите два отбора завоюваха сребърни медали.

В групата на малките състезателки, отбора на момичетата при СУ "Вичо Грънчаров" завоюва златен медал побеждавайки безапелационно отборите на ОУ "Кирил и Методий" - Долна Оряховица и III ОУ "Кирил и Методий"- Горна Оряховица.

received 327252497864164Пред отбора по волейбол на малките момичета стои предизвикателството от участие в областното ниво.

Да им пожелаем успех в следващия етап !

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/6760-58---8-----------2018-.html

 
Среща с писател - проект на училищната библиотека към СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 3578Читателският клуб "Млади оценители" към библиотеката на СУ "€žВичо Грънчаров" проведе специална среща с писателката Красимира Кожухарова. Авторката неотдавна представи първата си книга "По струните на времето", създавайки небивал интерес всред обществеността на Горна Оряховица. В новосформирания клуб на училището, който е един от 40-те клуба в България разработен на базата на проект-€žЧитателски клубове "Бисерче вълшебно" към фондация Детски книги, писателката има друга задача. Това е да създаде интерес у младите читатели към писането. Да им вдъхне увереност в желанието им да четат и да се пробват да създават книги. Това е част от обучението им за да се научат аналитично да прецизират прочетеното. Чрез своите нови умения младите читатели ще могат да отсяват литературата, подходяща за тяхната възраст и по този начин да предлагат своите анализи на издателството. Идеята е на пазара да излизат детски книги, които наистина са желани от своите читатели. Чрез увлекателен разказ за своите детски години, г-жа Кожухарова увлече младите си приятели, които с възхищение предаваха от ръка на ръка нейната книга донесена и подарена на училищната библиотека. Задавайки много въпроси и в непринуден разговор неусетно отмина един час. В края на събитието децата пожелаха писателката да им остави автограф на специалните дневници, които започват да попълват, четейки книгите предложени от издателството.

Проектът Читателски клубове "€žБисерче вълшебно" се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

http://regnews.net/bg/pisatelka-gostuva-na-chitatelskiya-klub-kam-bibliotekata-na-su-vicho-grancharov/#.W_ee8jgzbcs

http://www.biserche.com/uchenici-ot-gorna-orjahovica-osnovavat-chitatelski-klub-biserche-valshebno/

http://www.biserche.com/mladite-oceniteli-ot-gorna-orjahovica-sreshta-s-pisatel/

 
Обучение на учениците от СУ „Вичо Грънчаров“ за защита при бедствия, аварии и катастрофи ПДФ Печат Е-мейл

1snimka po proekta s pojarnata 2Стартира първото обучение на ученици от VІ до ХІІ клас в СУ "Вичо Грънчаров" в часа на класа свързано с "Как да се подготвим за наводнения", водено от инспектор Иво Нейков.
Училището участва в проект: "€žЦентрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения", финансирани по Оперативна програма "€žОколна среда 2014-2020"на Главна Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към Министерството на вътрешните работа. В рамките на проекта са планирани петдневно обучение: ,,Действия при наводнения и последващи кризи" и двудневно обучение: ,,Самоспасяване и действия при долекарска помощ при инциденти, свързани с наводнения и последващи кризи".
Целта на проекта е подготовка на младежите на територията на Република България за защита и справяне с последствията при възникването на наводнения и последващи кризи. Учениците следва да придобият необходимите знания и умения за подаване на сигнали при опасност от наводнение, да спазват правилата на безопасно поведение по време на наводнение и след оттегляне на водата. Да оказват съдействие на спасителните екипи при операции при наводнения, да оказват помощ на родителите си, да спазват правилата за безопасно поведение в училище при наводнение. Да окажат първа необходима помощ на себе си и на околните до пристигане на специализираните спасителни екипи. Обучението включва както теоретични, така и практически знания, познаване и добро разбиране на материята, ролята и отговорностите на участниците в кризистни ситуации.

 
СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО ПДФ Печат Е-мейл

1481 thumb 589x237Учениците от Х "а" клас на СУ "Вичо Грънчаров"€ се включиха в Световната седмица на предприемачеството, която през 2018 г. се провежда в периода 12-18 ноември и е организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. В рамките на седмицата се организират разнообразни събития, които насърчават младите хора да генерират нови идеи и решения на съществуващи проблеми.

Нашите ученици избраха да участват в конкурс за презентация на тема "Професии на бъдещето"€. Това беше отлична възможност да демонстрират познания, креативност и умения в областта на различни науки, представяйки ни своята визия за бъдещето на света.

Презентациите в конкурсната програма бяха на много високо ниво. Всеки от участниците представи своя поглед напред за бъдещето, запознавайки ни с нови технологии и професии, които тепърва ще се развиват и налагат в световен мащаб. И ако за работата на инженера на изкуствен интелект, архитекта на дигитално съдържание, експерта по слънчеви технологии или по виртуална сигурност вече имаме някаква представа, то малцина все още знаят какво се крие зад професии като телехирург, предсмъртен терапевт, носталгист, боклучен дизайнер или риуайлдар.

Представянето пред публиката донесе много вълнуващи моменти. Журито беше изключително затруднено при определянето на призовите места. Първо място зае Милко Кирилов, на второ място беше отличен Тодор Петров, а трето място зае екипът на Дилян Тодоров и Георги Георгиев.
Участниците в събитието получиха грамоти за своето представяне.
Благодарим на всички включили се в инициативата Световна седмица на предприемачеството 2018 година и им пожелаваме много успехи.

http://regnews.net/bg/konkurs-za-profesii-na-badeshteto-organiziraha-v-su-vicho-grancharov/#.W_T2UDgzbcs

 
Вярваме в доброто ПДФ Печат Е-мейл

1 snimka vestiteli na dobrotoЗа поредна година учениците от СУ "Вичо Грънчаров"€ показаха, че традициите са живи и се предават от поколение към поколение, че доброто сторено от сърце и милосърдие, да черпиш знание от извора и да ги предаваш на връстниците си е безценно.

Нашите връстници реализираха много доброволчески инициативи, участваха във мисии на добротворчество и милосърдие, обучаваха връстниците си чрез подхода "връстници обучават връстници".

Единствени във областта работиха по програмата на Български дарителски форум -"Научи се да даряваш"€, в която чрез извънкласни дейности формираха своята гражданска позиция на доброволци. Съвместно с БЧК Велико Търново осъществяваха хуманитарни дейности -три поредни години реализираха "Нашата коледа" и радваха деца и семейства в риск. Участваха в инициативите на МОБАЛ "Д-р. Стефан Черкезов" и националната агенция за трансплантация в информационните кампании - "Частица от теб може да бъде за някого целия свят"€.

Участваха във обучение по първа долекарска помощ в МОБАЛ "Д-р. Стефан Черкезов" Велико Търново и ВМА София. Знанията предадоха чрез подхода "€žвръстници обучават връстници" във часовете на класа. Проведоха обучение на учителския колектив при СУ "€žВичо Грънчаров" на тема:"Ситуация на "€žгълтане" на езика".

Организираха съвместно с община Горна Оряховица и Дирекция за Социално подпомагане Горна Оряховица благотворителен концерт. Събраните средства дариха за лечение на наш съгражданин.

БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" взе участие в проиграването на общинския план за реагиране на извънредни ситуации - в учението РАХОВЕЦ.

Членове на БМЧК са и част от отбора на града "Млад огнеборец".

По инициатива на Десислава Георгиева, Невелин Недев, Пламена Лъчезарова от 12 а клас в СУ "€žВичо Грънчаров" се проведоха традиционният коледен базар и благотворителен мартенски базар "€žДа дарим надежда и добро"€. В инициативата се включиха всички ученици от І до ХІІ клас. С коледни картички, играчки и картини, изработени ръчно мартенички, и домашно приготвени сладки участваха ученици от почти всички класове.

Отворихме сърцата си за да дарим надежда и добрина. Ние вярваме в добрите дела. Достойните постъпки на нашите ученици, промененият им начин на позитивно мислене и активната им гражданска позиция ги издигат като "€žВестители на доброто".

Огромна благодарност на всички съхранили доброто и милосърдието в сърцата си.

 
Един незабравим урок по музика в 3-ти „в” клас ПДФ Печат Е-мейл

1 mizikaРазличен, нетрадиционен и вълнуващ час по музика бе проведен с учениците от III "в"€ клас от СУ "Вичо Грънчаров". Учителят по музика в училището -Стефан Печикамъков, който е и професионален изпълнител на кавал, и гост-музикантът - Иван Кълчишков, представиха чрез "жива"€ презентация музикалният инструмент акордеон.

Малките ученици бяха впечатлени от историята на акордеона и с нескрит интерес посрещнаха увлекателния разказ на г-н Кълчишков - възпитаник на СУ Вичо Грънчаров и един от най-талантливите и доказали се изпълнители 1 2mucikaна този музикален инструмент в България.

Най-силна емоционална реакция предизвика народната песен "Седнало е Джоре"€, която децата изпълниха заедно с музикантите. Третокласниците споделиха със своя учител по музика, че това е една от любимите им български народни песни.

Възприета бе идеята за бъдещи съвместни срещи между учениците в СУ "€žВичо Грънчаров" и изявени изпълнители в областта на музиката.

Според г-н Печикамъков в уроците по музика е нужен живият контакт с изпълнителя и досегът с музикалния инструмент, за да се постигне емоционално въздействие и приобщаване към музикалното изкуство. Този начин на работа би допринесъл за провокирането на едно по-активно, творческо присъствие в часа и формиране на естетически вкус към музикалната култура.

http://regnews.net/bg/drugi-novini/

 


Страница 8 от 110