ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Дни на безопасността на ROADPOL ПДФ Печат Е-мейл

s 11632133542Ученици от СУ "Вичо Грънчаров" днес и утре ще оказват съдействие на дежурния полицейски патрул на пешеходната пътека до учебното заведение. Акцията се провежда преди учебните часове - от 07.15 ч. до 08.00 ч. и по време на голямото междучасие - от 10.35 до 10.55 ч. Инициативата е по повод второто издание "Дни на безопасността на ROADPOL", което се провежда от 16 до 22 септември в Европейската седмица на мобилността. 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя, а главен координатор на кампанията е Главна дирекция "Национална полиция".
Докато ученическият патрул регулира движението, представители на БМЧК раздават стикери шофьорите, с посланието на тазгодишната кампания "Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!".
Инициативата се провежда със съдействието на РУ - Горна Оряховица и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община Горна Оряховица.

 
Начало на 2021/2022 учебна година ПДФ Печат Е-мейл

На добър час ученици, учители и родители!

Мили ученици, пожелавам Ви да бъдете здрави, да научите много нови неща и намерите добри приятелства. Уважаеми родители, бъдете част от процеса на образование и възпитание на Вашите прекрасни деца. Скъпи учители-просветители, Вашият труд е стойностен и значим не само в настоящето.

*

Na dobar chas6 n

 
Отново на върха ПДФ Печат Е-мейл

23ma7 nС гордост споделяме успехите на ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" на Финален кръг на Международен турнир "Математика без граници", гр. Несебър. Нашето училище беше представено от три млади дами, които в предварителни кръгове защитиха право на участие на финала. Талантливите момичета ни зарадваха с пълен комплект медали. Златен медал спечели Кристина Енчева от III "а" клас, с класен ръководител Ваня Недкова, сребърен медал грабна Ивона Русева, с бронзов медал се окичи‚ Денислава Бочукова II "б" клас, И двете момичета са ученички на Даниела Велчева. Златният и сребърният медали са единствени в съответните възрастови групи в област Велико Търново, а бронзовите са два в областта.

Трудолюбие, постоянство, знания, умения, аналитично и логическо мислене наредиха достойните грънчаровци сред победителите. Криси се състезава със 195 третокласници от страната, Ивка и Дени с 226 второкласници.

Браво, момичета! Пожелаваме на Вас и Вашите учителки нови успехи и покоряване на още върхове в областта на математиката!

Адмирации за Вас, родители!

 
„Дигитална компетентност - умения за приобщаване на учениците към учебния процес и защита на дигитал ПДФ Печат Е-мейл

2elena nОт 22 до 24 юли в град Елена се проведе обучение по ОПНОИР, Проект BG05M2ОP001-2.012-0001 "Образование за утрешния ден" на учители от СУ ,,Вичо Грънчаров". Лекторът на обучението - Гинка Гамсъзова запозна педагогическите специалисти с темата "Дигитална компетентност - умения за приобщаване на учениците към учебния процес и защита на дигиталната идентичност". 22e.ekd nПоследните статистически данни сочат, че обсегът на вниманието научащите се намалява значително в резултат на напредъка на цифровите технологии. Те са в състояние да задържат вниманието върху едно и също нещо не повече от 8 секунди. От преподавателя зависи колко добре може да задържи вниманието на учащите. Бяха разгледани възможностите на Офис 365 за интересно поднасяне на информацията в ОРЕС .

 
Национално звено за координация eTwinning ПДФ Печат Е-мейл

МИХАЕЛА АНТОВА, УЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ", УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ -НАСЪРЧАВАНЕ НА ЧЕТЕНЕТО 2021

229313522 621819945459257 1121072735780911917 nЦентърът за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/, в ролята си на Национална агенция по програма "Еразъм+", на Национално звено за координация eTwinning, Национален Еврогайдънс център и Национален Европас център, проведоха Десетата Национална конференция "Насърчаване на четенето" в периода от 28-30 юли, гр. Пловдив. Темата на конференцията тази година беше "€žСъхранените думи".

Официалната част бе открита от г-н Михаил Балабанов - Изпълнителен директор на ЦРЧР, който поздрави участниците, като им пожела нови и вдъхновяващи възможности за обмяна на опит и идеи.Водещ на форума бе г-жа Милена Караангова - главен експерт в ЦРЧР.

За трета поредна година СУ"€žВичо Грънчаров" участва в конференцията за насърчаване на четенето сред учениците и младите хора. Общо 85 участници от цялата страна имаха възможност да се включат в събитието, след като участваха в конкурс за подбор на участниците. Представител на училището беше г-жа Михаела Антова, учител по български език и литература, с доклад на тема "€žСъхранените думи - добри практики, насърчаващи четенето". Освен учители част от конференцията бяха и библиотекари, университетски преподаватели, психолози, писатели и др.

rezultati konkurs chetene 2021.DOC 001По време на тридневната конференция участниците презентираха проекти еTwinning и Еразъм+, добри практики, иновативни методи за насърчаване на четенето и творческото писане, различни инициативи, силата на словото, магията на думите, забравените думи и др.

В края на втория ден се проведе Вечер на поезията и музиката - прозвучаха песните на поетесата Татяна Йотова и стихове на участниците.Конференцията завърши с изложба, озаглавена "Какво четеш?". Всеки участник имаше възможност да представи любима книга и да привлече нови читатели. Повече от 120 книги бяха дарени на библиотеката в град Копривщица и село Долен, област Смолян.

 
„Дигитално изкуство“ и „Мултимедиен свят“ през 2020/2021 учебна година ПДФ Печат Е-мейл

1 digitalniПублична изява
на клубове по интереси за допълнителни занимания по ключови дигитални умения - основно ниво: "Дигитално изкуство" и "€žМултимедиен свят" през 2020/2021 учебна година

На 22 юни 2021 година от 17:00 часа в компютърни кабинети 311 и 312 в СУ "€žВичо Грънчаров" се проведе публична изява на на клубове по интереси за допълнителни занимания по ключови дигитални умения - основно ниво: "€žДигитално изкуство" и "€žМултимедиен свят". На мероприятието присъстваха ученици, родители и учители.

Участниците представиха изработените от тях мултимедийни продукти, реализирани в часовете на клубовете. Всички проекти бяха високо оценени с бурни аплодисменти от публиката.

Мероприятието зареди участниците с много емоции, настроение и желание за още бъдещи творчески изяви .

 


Страница 8 от 155