ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

„Деца помагат на деца“ ПДФ Печат Е-мейл

2Украйна nСУ "Вичо Грънчаров" се включи в благотворителната кампания на Министерството на образованието и науката "Деца помагат на деца". Учениците събраха хуманитарна помощ за ученици в Украйна. Акцията е с цел подпомагане на български неделни училища в Украйна. Момичетата и момчетата от БМЧК към СУ "Вичо Грънчаров" създадоха организация, събраха и окомплектоваха даренията. Благодарим на всички дарители!

 
Емануел Василев спечели отличие от престижен художествен конкурс ПДФ Печат Е-мейл

1 Емануел Генадиев Василев 900При първото си участие в конкурса "Пейзаж от моята България" Емануел Василев от V "б" клас на СУ "Вичо Грънчаров" спечели трето място и парична награда от 40 лева. Петокласникът се състезава в първа възрастова група (10-11 години). Представи се с моливна рисунка, която изобразява гледка от старо българско село.

Конкурсът се провежда на всеки две години, а през 2022 г. е неговото единадесето издание. Организиран е от Национално училище за приложни изкуства "Проф. Венко Колев" в Троян с подкрепата на Министерство на културата, СБХ, НХА и ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

Успехът на Емануел е заслуга и на преподавателя по изобразително изкуство Валентина Маринова.

 
Достойно представяне ПДФ Печат Е-мейл
1 kristina nДостойно представяне на нашите ученици на областен кръг на олимпиада по математика
Кристина Енчева от IV клас постигна най-висок резултат сред четвъртокласниците в областта, а Елеонора Петкова от VI клас е втора по резултат при шестокласниците . Двете момичета зарадваха своите учители г-жа Ваня Недкова и г-жа Ваня Рускова, съученици и родители с постигнатите високи резултати.
Гордеем се с Вас, момичета!
 
Шестима математици с максимален брой точки от Националното състезание „Таралеж" ПДФ Печат Е-мейл

taraleg 90030 ученици от начален етап на СУ "Вичо Грънчаров" участваха в Националното състезание "Таралеж", модул Математика. Шестима от тях постигнаха максимален брой точки.

Ннационалното състезание "Таралеж" - част от първи тур, модул Математика, организирано от Асоциацията за европейско образование и култура, със съдействието на Министерството на образованието и науката се проведе на 25 февруари. Форматът на тестовете е разработен върху методологичната основа на международните образователни състезания PISA и PIRLS и са съобразени с учебното съдържание по математика.

В състезанието участваха 30 ученици от I до IV клас на СУ "Вичо Грънчаров". Максималният брой - 30 точки достигнаха 6 от участниците - Михаела Цветанова Потоцка от I "б" клас, Надежда Ивайлова Недялкова и Михаил Венелинов Моллов от I "а" клас, Денислава Найденова Бочукова, Ивона Василева Русева и Александър Венелинов Моллов от III "б" клас. Всички участници получиха грамоти.

 
СЕДМИЦА НА БАБИТЕ ПОСВЕТИХА РАХОВЧЕТАТА ОТ III „Б“ КЛАС ПДФ Печат Е-мейл

8 Tanja nТрадиция за третокласниците и тяхната учителка г-жа Даниела Велчева е да посвещават първата седмица от месец март на жената. Миналата година малчуганите нарекоха дните от 1 до 8 март на своите майки. Тази година, порасналите "Раховчетата", единодушно решиха да посветят седмица на бабите. Поканиха ги да присъстват в часовете им, да учат и да се забавляват заедно. Предизвикателството приеха бабите на Дени Стоянов, на Вики, на Ивка, на Светославка и бабата и прабата на Алекс.

В първия ден на месеца гостенка на третокласниците беше бабата на Дени Стоянов. Тя им разказа легенди за Баба Марта, за обичая свързан със закичването с бяло-червен конец. Заедно усукаха традиционната българска мартеница и се закичиха за здраве.
8 Velcheva nДен преди Националния ни празник на гости бяха бабата и прабабата на Алекс. Облечени в народни носии, гостенките се присъединиха към училищното тържество, посветено на 3 март, почетоха паметта на героите и се включиха в традиционното хоро. Баба Галя, която е невероятна цветарка, разказа какво е необходимо, за да поникне, порасне и цъфне едно цвете и какви грижи трябва да полагат за него. Заедно засадиха луковички на лалета, за които децата се грижиха и на 8 март подариха на своите майки. Прабабата на Алекс е била учителка в начален етап, но от 28 години е пенсионерка. С нея решаваха задачи, рецитираха, разказваха за миналото на нашата Родина. Показаха ѝ как учат децата в съвременното училище.
В третия ден от тематичната седмица, гости бяха бабите на Вики и Ивка. Баба Пепи показа как се меси пита. Всички заедно пресяваха брашното, месиха, точиха. "Оцапаха" ръчички и с голямо желание се докоснаха до хляба български, разказваха си светостта на хляба. Бабата на Ивка, която е и управител на училищния стол, изпече омесената питка. Стана много вкусна и децата я хапнаха сладко-сладко.
Ден преди Международния ден на жената, гост беше бабата на Сиси, която е била учителка по български език и литература в нашето училище. Тя им представи прекрасен урок за майката. Четоха и разсъждаваха върху произведенията, запознаха се с легендата за Бог и ангела-пазител на всяко бебе.
Всяко гостуване беше заредено с много прекрасни емоции и вълнуващи моменти. Завършваше с богата почерпка за послушните деца и много споделеност.
Благодарим Ви, мили баби!
 
3 март ПДФ Печат Е-мейл

В навечерието на националния празник-3 mart n, ученици и учители проведоха учебните занятия облечени в народни носии. Традицията продължава! Съхраняваме и предаваме!

 


Страница 2 от 155